Brev

Misbrugt af bror?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Tak for dit meget flotte, beskrivende brev. Godt at du har skrevet. Jeg kan godt læse, du har svært ved at komme af med de dårlige minder, som er helt naturlige, for det er meget grænseoverskridende, det som du har oplevet.

Du spørger, om du skulle have sagt mere fra. Jeg tænker, du faktisk forsøgte at sige meget fra, og at du forsøgte at holde fast i din beslutning om ikke at ville sove sammen med ham mere ved ikke at lade dig lokke med den usynlige tusch. At du så gør det en gang til alligevel, tænker jeg er helt naturligt, for du er så ung, og han er din storebror, som du måske ser lidt op til.

Det var rigtig flot af dig, at du fik sagt fra, da du var 8 år, som du skriver. Det er også helt naturligt, at du nu har svært ved at glemme, hvad der skete den gang mellem dig og din bror. Du skriver, at dig og din bror har opbygget et forhold, og det læser jeg som værende et forhold, du er glad for og måske er lidt bange for, hvad der sker, hvis du bringer det op, der skete mellem jer dengang..? Jeg kan godt forstå dine tanker omkring det. Jeg tror ikke, at din bror har glemt, hvad der er sket mellem jer, da I var yngre, måske tænker han også på det som dig, men har ikke haft det samme mod som dig til at stå frem.

Jeg tænker, at det er vigtigt, at du får snakket igennem med din bror og en voksen om, hvad der skete dengang. Det kan være en svær snak at få taget hul på, men det er vigtigt for dig at få helt afklaret, hvad det hele var for noget, for at du kan få alle de dårlige minder ud af dit hoved. Er der en voksen, som du har tillid til, som kan være med til sådan en snak? Måske dine forældre, eller måske en anden i familien, en lærer på skolen, du har det godt med eller en helt anden...

Du kan bruge dit brev til BørneBrevkassen at snakke ud fra som en støtte. Dit brev beskriver flot, at du gerne vil beholde dit gode forhold til din bror, men at du bare gerne vil have styr på, hvad det var for noget dengang, da du var 6 år.

Måske kunne det også være en hjælp for dig at ringe til BørneTelefonen på tlf. 116 111, som er et gratis anonymt nummer, hvor der sidder voksne klar til at snakke.

Kærlige Sommer hilsen BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat