Brev

Er det seksuelt overgreb, eller min egen skyld?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år 

Du har oplevet et seksuelt overgreb og det er på ingen måde din egen skyld! Du bestemmer over din egen krop. Det er din ret.

Du sagde flere gange tydeligt nej og begrundede det oven i købet yderligere med at sige, du ikke brød dig om det og at det var ubehageligt. Dén mand har krænket dig og dét skal du ikke finde dig i!

Oven i købet truede han dig ved at lade dig forstå, at han ville ødelægge din tatovering! Han har misbrugt sin magt i situationen, efter min mening. Sikke en ubehagelig situation, du har siddet i. Det er jeg virkelig ked af og vred over på dine vegne!

Du spørger mig ikke, hvad du skal gøre - men jeg håber, det er okay for dig, hvis jeg siger lidt mere?

Først og fremmest tænker jeg, du ikke skal gå alene med dine tanker. Det er vigtigt, du er tro mod dig selv og din fornemmelse af, at du har oplevet noget, der er krænkende for dig og at du handler på det.

Jeg foreslår, at du fortæller din mor eller en anden voksen, som du har tillid til, om din oplevelse.

Jeg foreslår, at I taler med Politiet om din oplevelse og lader dem vurdere tatovørens handlinger indenfor lovgivningen. I hvert fald er det i sig selv ulovligt at tatovere en person under 18 år, hvilket han kan straffes for og så må det være op til politiet om han kan retsforfølges i forhold til overgrebet.

Muligheden er også, at du sammen med dine forældre opsøger tatovøren og fortæller ham, at han har gjort noget forkert og at I misbilliger det. Dette er selvfølgelig en temperamentssag og afhænger helt af, hvad du selv har mod på og hvordan dine forældre forholder sig.

Hvis du skal tatoveres igen, kan du aftale med dine forældre eller en veninde, at en af dem tager med dig. Så kan du på den måde beskytte dig imod lignende oplevelser.

Hvor er det ærgerligt, at du skulle opleve dette! Jeg håber virkelig, at du kan holdet hovedet oppe og være klar i dit hjerte på, at DU ikke har gjort noget forkert.

Jeg håber, mine råd hjælper dig på vej? Du er altid velkommen til at ringe til Børnetelefonen, hvis du har brug for at tale mere. Vi vil altid lytte og forsøge at give idéer til, hvad du kan gøre.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

 

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat