Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hader mine svigerforældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år,

Tak for dit meget ærlige brev. Jeg ved, at der er mange, som kan genkende det, som du beskriver. Svigerforældre kan være rigtigt svære at få et godt forhold til.

Jeg vil prøve at give dig et svar og nogle råd, som jeg håber, du kan bruge.

Først vil jeg sige, hvor er det dejligt, at du er forelsket, og at I har været sammen 1 år. Jeg tænker også, det er dejligt, at dine svigerforældre vil have jer med på camping, selvom det for dig er svært at overskue lige nu.

Kan du og din kæreste foreslå, at I kun tager med noget af tiden f.eks. 2 – 3 dage? Så det på den måde bliver lidt mere overskueligt.  I kan måske bo i et telt ved siden af campingvognen, som også vil være helt naturligt.

Du har sikkert allerede snakket med din kæreste om dine følelser. Måske kan det være en ide at spørge din kæreste, om han kan hjælpe dig med at komme mere på banen over for dine svigerforældre.

Tit bliver forældre usikre, når der kommer nye ind i familien. De skal til at give slip og dele deres barn. Det er helt naturligt, men puha hvor er der mange forældre, der har svært ved med det. Tit sker det, at forældre begynder at dømme deres børns valg. Om de nu har fundet den rigtige. Det sker – men det er ikke i orden.

Jeg tænker, at du og din kæreste kan hjælpe hans forældre lidt ved at fortælle dem om, hvad I laver og invitere dem lidt mere ind i jeres liv. Måske specielt i dit liv, så de kan se, hvor mange ressourcer og kærlighed, der er til deres søn fra dig.

Måske kan det også være en hjælp, hvis din kæreste snakker med sine forældre inden campingturen. Det kan foregå sådan her:

Han kan starte med at takke for, at de vil have jer med på camping. Fortælle dem, at I kun er med lidt af tiden, og at han har brug for, at de ikke er smagsdommere overfor dig. Fortælle dem, at han har valgt dig, og at han ikke har brug for at høre deres mening, men mere se dem glade for dig. Det må være det vigtigste for dem som forældre at se deres søn glad.

Det lyder måske fjollet, at man skal sige de ting. Men jeg ved at det hjælper at sige tingene højt – specielt over for forældre, fordi de ikke altid kan følge med i, hvad der sker med deres unge.

Hvis sådan en snak er for svær lige nu, kan din kæreste måske skrive det i et brev til hans forældre. Det er supervigtigt, at de får at vide, hvad I vil være med til af ferie og samvær med dem. Ellers har de jo ikke muligheden for at imødekomme jeres ønsker.

Jeg forstår godt, at du ikke har lyst til at tage med på camping. Men det er din kærestes forældre, og det vil de altid være. Jeg håber, at I sammen kan finde mod til at få snakket eller skrevet til dem. Og på den måde finde en måde at være sammen på med respekt for hinanden. Måske en lidt kortere tur end først planlagt.

Du kan altid ringe til BørneTelefonen på 116111, hvor der sidder voksne klar til at snakke.

De bedste sommerhilsner fra BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat