Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angst, gråd og smerte!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år.

Tak for dit brev, hvor du meget tydeligt giver udtryk for, hvor svært livet er for dig, og hvor håbløst du synes, det er lige nu.
Du skriver ikke, hvad det er, der har bragt dig så langt ud, men når jeg læser dit brev, er jeg ikke i tvivl om, at du har brug for hjælp.

Du længes efter, at der er nogen, der kan komme og samle dig op, holde om dig, redde dig og passe på dig. Du skriver, at du græder meget, at du er angst, har larm i dit hoved og ikke kan slippe fortidens billeder.

Og så skriver du, at det er for sent. Det tror jeg ikke det er. - Tro mig, det er aldrig for sent, selv om det lige nu mærkes sådan.

Jeg glæder mig over, at du ringede til BørneTelefonen og fik snakket så godt med en rådgiver, at du græd, da du skulle slippe hende, og jeg glæder mig over, at du har skrevet brev til BørneBrevkassen.

Ved at tage de to initiativer, tænker jeg, at du måske alligevel inderst inde har et lille håb om bedring. Selv om det var hårdt at afslutte din samtale på BørneTelefonen, vil jeg alligevel opfordre dig til at ringe igen, når du har brug for det. I din situation kan det nemlig lette lidt at komme af med tankerne.

Jeg undrer mig over, at du tilsyneladende ikke får noget hjælp?

Sådan som jeg læser dit brev, tænker jeg, at din læge skal hjælpe dig med at vurdere, hvilken form for hjælp, du behøver. Mon du har snakket med ham/hende? Hvis ikke, vil jeg opfordre dig til at kontakte din læge hurtigst muligt.

Eller måske er det en sagsbehandler, du skal i kontakt med?

I Børns Vilkår har vi en en ordning med bisiddere, der er personer, der kan hjælpe børn og unge med at kontakte socialforvaltningen, gå med til møder og tale den unges sag. Du kan læse mere om bisidderordningen på vores hjemmeside.

Jeg tænker også, at du kan have glæde af at kigge på www.tabu.dk der er psykiatrifondens hjemmeside med mange tilbud til børn og unge om hjælp.

Jeg håber, mit svar har givet dig lidt mod på at gå videre med at opsøge hjælp, for det er altså ved at tale om det, at du kan få det bedre.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

 

 

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat