Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleskift?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Det lyder som en svær beslutning, og jeg kan forstå, at der er både plusser og minusser ved begge dele.

Først og fremmest lægger jeg mærke til, at du både har dine forældre og din lærer som du kan snakke med. Det er rigtig godt. Du skriver, at din lærer ved, hvordan du har det og at hun støtter dig. Det er så godt. Det er rigtigt godt og stærkt, at du har fortalt hende om, hvordan du har det. 
Jeg vil opfordre dig til fortsat at tale med både din mor og din lærer. Og husk at bruge dem, både når det går godt og skidt.

Når du beskriver din skolegang, kan jeg se, at det trods alt, går bedre end det har gjort. Det fortæller mig, at du har nogle klassekammerater, som har lært af deres fejl og lytter til de voksne. At din lærer er opmærksom på, hvordan du har det, gør at jeg tror, der bliver passet på dig.
Men jeg kan også godt læse, at du stadig føler dig ensom. Og at du har "mistet" og vil "miste" flere gode venner grundet deres skoleskift.

Jeg vil foreslå, at du sammen med din mor laver en for og en imod-liste. Et stykker papir med de gode ting ved et skoleskift og et med de dårlige ting. Måske kan det på den måde blive tydeligt for dig, om det ene vil være meget bedre end det andet. 

Jeg kan rigtig godt forstå, at det er fristende at skifte skole. Jeg er tænker dog også, at lige nu, ved du hvad du har. Med et skoleskift ved du ikke hvad du får. Måske og forhåbentligt, vil det være bedre, men der er ingen sikkerhed for det. Du skriver også selv, at du er meget genert. Hvis du vælger at skifte skole, så er det muligt at få en snak med klasselæren inden du starter i den nye skole. Her vil det være muligt at snakke om de ting, som du er bekymret for. Det vil nok være en stor hjælp, hvis du fortæller, at du er genert og derfor har brug for støtte til at komme godt ind i klassen. Det er også godt at høre den nye skole og klasselærer om, hvordan man tager imod nye elever så de kommer trygt og godt ind i klassen. Jeg tænker, det vil være godt at din mor er med til mødet, hvis det er det I vælger.

Som skrevet, vil jeg anbefale dig, at lave for og imod- lister med din mor. Jeg synes også, at I skal tage en rigtig god snak om, hvad det er I forventer/tænker vil blive bedre med et skoleskift. Og hvis du vælger at blive i din nuværende klasse, synes jeg, at du (og din mor) fra starten af næste skoleår, skal tage en god snak med din lærer. Sammen kan I læggge en plan for, hvordan I sikre at du får det bedre i skolen.

Held og lykke med beslutningen

BørneTelefonen

 

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat