Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vilde smerter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13
Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du kan føle det hårdt at have menustrationssmerter. Det lyder da også til, at dine smerter og symptomer er slemme. Det er meget forskelligt, hvor mange smerter man har, og hvor længe det varer. Du er bestemt ikke den eneste, der har det sådan. 
Jeg tænker, at det nok kunne være en god ide, hvis du, evt. sammen med din mor, tager til lægen og snakker med lægen, om der er noget der vil kunne hjælpe dig. Jeg ved, at nogle får p-piller for at lette på smerterne, men det er ikke alle, det hjælper. Måske har lægen nogle andre forslag eller ideer til, hvad du kan gøre. Der er også nogle, der har glæde af alternative behandlingsformer, som zoneterapi eller akupunktur, men det koster jo nogle penge, så det er jo ikke sikkert, at det er en mulighed. 
Det er godt, at din mor er hjælpsom og forstående, så hun vil jo nok også gerne tage med dig til lægen.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat