Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

overrevet pikstreng

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Det er godt, at du skriver herind, for det lyder ikke rart.

Hvis pikstrengen brister eller revner, som du har oplevet, er der nogle forskellige ting, du kan gøre. Du skal skylle den dagligt og holde den i ro i 2 uger (så meget som muligt). Så kan den hele og vokse sammen igen. Hvis du er bekymret, eller hvis det sker igen, kan du kontakte din læge.

Du kan fx ringe og snakke med lægen. Telefonnummeret finder du på dit sundhedskort. Alternativt kan du tale med sundhedsplejersken på din skole. Det kan måske være rart lige at vende det med en?

Hvis dine forældre spørger igen, kan du måske godt fortælle dem, at din pikstreng er sprunget. De behøver jo ikke vide, at det er fordi, I har haft sex.

Jeg håber, at det var svar på dit spørgsmål.

Mange hilsner BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat