Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mærkelig menstruation

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Det er rigtig godt, at du er opmærksom på din menstruation. I meget sjældne tilfælde kan uregelmæssig eller anderledes menstruation, være tegn på at der er noget galt. Jeg synes dog, at dit tilfælde, hvor din menstruation er let brunlig, lyder meget normal.

Du skriver, at du er 13 år, og at det er tredje gang du får din menstruation. Når man er teenager, kan menstruationen godt være ret uregelmæssig, uden at der behøver være noget galt. Det er fordi kroppen lige skal vænne sig til, og finde en rytme i forhold til menstruation. Nogle gange kan man bløde meget, og andre gange kun lidt. Nogle gange kan man have mange menstruationssmerter, og andre gange ikke, ligesom længden af menstruationen kan variere. Den brune farve kan skyldes, at der er lidt gammelt blod i menstruationen, og det er helt normalt i starten og slutningen af menstruationen.

Jeg håber det gjorde dig lidt klogere på menstruation.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat