Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg tror min udvikling er stoppet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg kan godt forstå, at dine tanker om udvikling og kroppen fylder meget. Det gør det for mange i puberteten.

Det er helt normalt, at man udvikler sig i forskelligt tempo. Nogle får bryster og menstruation tidligt, mens andre får det senere. Derfor tænker jeg også, at det er helt normalt, at du endnu ikke har udviklet bryster og bare har haft menstruation en enkelt gang. Det er meget almindeligt, at der går lang tid imellem de første menstruationer, og de kan være uregelmæssige i lang tid. Mon du kan tale med din mor om det? Måske kan hun selv huske, hvornår hun begyndte at få bryster og menstruation, og I kan få en snak om det?

Jeg forstår det som om, at dit vægttab skyldes sporten og tænker derfor ikke, at du skal være bekymret. Men du skal selvfølgelig huske at spise mere, hvis du dyrker meget mere sport end tidligere - ellers har du jo ikke energi til det.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat