Brev

Hvad er mit køn?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 11-årige

Tak for dit brev, hvor du så flot forklarer, hvordan du har det. Det kan være svært når man ikke føler, man passer ind i sin egen krop. Og måske også er bange for andres reaktioner på det.

Du skriver, at dine forældre siger du ikke er transkønnet. Men at du ved, hvordan du er. Det er nemlig kun dig, der kan vide det. Jeg tænker på, om du mon har fortalt dine forældre, at du er transkønnet? Eller om de selv nævnte at du ikke er det?

Det kan nogle gange være svært for forældre og andre mennesker der ikke er transkønnede at forstå det. Men du er stadig dig. Du er rigtig god til at forklare dine følelser og tanker om dit køn til BørneTelefonen. Måske du kunne vise dine forældre dit brev og mit svar til dig? Måske de bare lige skal have lidt ekstra tid til helt at forstå hvad det vil sige at være transkønnet – og at du gerne vil kaldes for …… nu.

Du skriver, at du er bange for om dine venner vil drille dig med at være transkønnet. Nogle gange kan man godt drille med ting, som man ikke forstår. Men hvis du forklarer hvad det betyder for dig, at du stadig er dig, så håber jeg, at de vil elske dig præcis som du er. Og hvis de stadig driller dig, er de måske ikke rigtig gode venner. Dine bedste venner ved det jo. Og som jeg forstår det, er de stadig dine bedste venner?

Nogle gange kaldes transkønnede for transseksuelle. Men at være transkønnet handler ikke om seksualitet, men køn. Ligesom alle andre personer har transkønnede også forskellige seksualiteter, som ikke har noget med ens køn at gøre. Du skriver også, at du godt kan lide drenge, selvom du ikke vil være en pige. Jeg tror ikke, at du behøver sætte en titel på din seksualitet og så kalde dig homoseksuel. Måske kan du finde ud af det med tiden, hvad der giver mest menig for dig. Det bestemmer man nemlig selv.

Jeg vil anbefale dig at gå ind og læse mere på: lgbtungdom.dk Her vil du kunne læse om andre, der kender til, at føle sig som et andet køn. Her vil du måske kunne finde gode råd til, hvordan man fortæller sin omgangskreds om sit køn. Måske kan dine forældre også læse mere om emnet og bedre forstår, hvordan du har det og kan støtte dig.

Det kan også være at du får lyst til at snakke mere med BørneTelefonen om dine tanker om dit køn. Du kan ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller chatte med en af vores rådgivere. Der kan vi nogle gange bedre komme med præcise forslag til, hvad du kan gøre, og du kan fortælle os, om vores råd er hjælpsomme, eller om du har brug for nogle andre forslag.

Kærlig Hilsen

BørneTelefonen

Køn og identitet Andre der hjælper

LGBT+ Ungdom

Anonym rådgivning om seksualitet, spring-ud-problemer, usikkerhed om man er homo / bi / trans, hvordan man får det sagt mm.

Læs mere

Sabaah

Har du minoritetsbaggrund og tumler du med tanker om til din seksuelle orientering og/eller kønsidentitet?

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Det store Dilemma

Skal man fortælle sin nye veninde, at man er bøsse, hvis det stadig er en hemmelighed?

Chat
Chat