Brev

Ulykkelig kærlighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan virkelig godt forstå, du er ked af det. Det er ikke spor rart, når den man holder af slår op med en. Slet ikke, hvis man finder ud af, at han er sammen med ens veninde. Jeg tror, at mange ville have det som dig, hvis de stod i samme situation.

Der er meget her i livet, vi ikke har kontrol over - fx andres handlinger og følelser. Det betyder, at vi ikke kan styre andres handlinger. Men det vi kan er at prøve, at styre vores egne. Med andre ord, så vælger vi selv, til en vis grad, hvem vi vil være. Vi vælger vores værdier. Vi vælger, hvad vi synes er okay og hvad vi ikke synes er okay. Og vi vælger hvordan vi handler på det. Jeg ved ikke om du og din veninder har aftaler om, hvad der er go og no go omkring hinandens kærester og xkærester? 

Måske synes du, at det ikke er i orden, at de har fundet sammen? Måske ved du, at der vil dukke noget bedre op? Måske har du brug for at afskære dem fra dit liv, i en periode og måske har du brug for, at tale med dem om, hvordan du har det? 

Uanset hvilket menneske du er, hvordan du har det og hvad du vælger, så er det i orden. Det vigtigste er, at du finder frem til, hvad der føles rigtigt for dig at gøre i denne situation. Det er vigtigt, at vi gør hvad der føles rigtigt for os, for ellers vil det nage en.  

Prøv at tænke på, hvad der er vigtigt for dig. Hvad værdsætter du hos et andet menneske. Hvilke værdier har du. Måske det kan hjælpe dig til at finde frem til, hvad du skal og kan gøre.

Vi vælger ikke altid hvad der rammer os. Men vi kan gøre os umage for at vælge, hvordan vi reagerer på det, der rammer os. Man kan være så ramt, at det tager tid før man står på sine ben igen og kan se verden udenfor kærestesorgen.

De bedste hilsner BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat