Brev

Sex med en ældre mand

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15-årige pige,

Mange tak for dit brev. Det, du oplever lige nu lyder på ingen måde nemt. Det er så flot at du har fundet mod til at sige højt, at du ikke har det godt i det forhold, du har til din mors ven.

Det virker til, at de dårlige følelser fylder rigtigt meget og påvirker dig så meget, at du begynder at skade dig selv. Måske kan du se selvsskaden, som et ydre tegn på, hvordan du har det inde i dine følelser. Mon det er en forelskelse eller er du fanget ind i et dobbelt liv af voksen mand? Et dobbeltliv, hvor du og dine følelser kommer i klemme og du mærker den smerte og ensomhed, der følger med.

I dit brev læser jeg, at du selv har det rigtige svar. I kan ikke ses mere. Selvom du har udviklet følelser for den 37-årige, lyder det som om, at forholdet kun gør det hele sværere for dig. Som du skriver vil han ikke engagere sig i dig, udover at se dig ved siden af sit faste forhold. Den aldersforskel der er, er meget stor. Hvis du var under 15 år, den første gang - så var du under den seksuelle lavalder og dermed har han gjort noget strafbart. Men at han har sådan et forhold til dig, lyder under alle omstændigheder uansvarligt af ham. 

At du mister lysten til at se dine venner, og er begyndt at skade dig selv, er klare tegn på, at du skal vælge dig selv først. Du skal have hjælp til at ændre den situation du er i. Og du skal ikke stå alene med at få det bedre. Mon der er nogen som ved, at du er sammen med manden? Nogen som kan hjælpe dig med at sige fra og få lysten til vennerne tilbage. Er der en god veninde eller ven, der kunne være der for dig? 

Du kan også gå til en voksen. Det kan fx være din mor, en bedsteforælder, en lærer eller vejleder på skolen. De har alle sammen et ansvar for at hjælpe dig. Den hjælp du får kan tage mange former, og det handler om at finde det, der passer bedst til dig. Måske har du brug for at snakke med en psykolog? Jeg kan sagtens forstå, hvis du synes det er meget svært at få nogen i snak. Jeg tænker at du kunne bruge det flotte brev du har sendt til os, som en måde at få det sagt videre? Du kan også vise mit svar, hvis du synes.

Du har også mulighed for at få anonym og gratis rådgivning i din kommune. Du kan starte med at kontakte dem anonymt hvis du vil. Nummeret kan du finde på din kommunes hjemmeside. Ellers kunne www.Headspace.dk også være et godt sted at få rådgivning. Her kan du også møde op og får en snak med en rådgiver.

Til slut vil jeg sige, at jeg synes du lyder som en ualmindelig stærk pige, der forstår at passe på sig selv. Det lyder som om, at du selv ved, at du har ret til at have det bedre, og at situationen lige nu, ikke hjælper dig. Jeg håber mit svar kunne hjælpe dig lidt til at få brugt dit store mod til at få nogen i snak, og komme videre.

Alt det bedste fra

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat