Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg utro?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Hvor er det godt, at du deler dine inderste tanker og følelser med nogle. Jeg kan fornemme i dit brev, at det er noget som fylder en del hos dig.

Derfor er det rigtig fint, at du siger det højt. Og jeg vil meget gerne hjælpe dig.

Utroskab opleves forskelligt 

Med det mener jeg, at der er nogle som vil føle det er utroskab hvis man flirter, eller kysser eller først når man har sex.

Nogle mener heller ikke det er utroskab før man er kærester, eller før man har aftalt at man ikke kysser med andre. Jeg ved ikke om du og drengen har aftalt, at i ikke kysser med andre?

Uanset, så kan jeg fornemme at det giver dig en uro i maven. Som du selv skriver, så var du blevet ked af det, hvis han havde kysset med en anden.

Derfor tænker jeg, at du selv kan mærke i din krop, hvad du selv synes er okay og hvad der ikke er.

Og jeg tror du kan gøre noget godt ved den uro ved at fortælle ham det.

Det siger jeg, da vi mennesker kan bruge rigtig meget energi på, at gå og bekymre os og tænke så meget over tingene, så det ender med, at det kan fylde alt i ens hoved.

Hvis det er sådan du har det, så synes jeg det kan være en god ide at snakke med ham.

Føler du måske at han har været fraværende? 

Du skriver i dit brev, at han virker som om han er sur eller ikke okay. Du skriver du har spurgt ham, men han siger der ikke er noget.

Du skriver også, at han sender billeder af en væg og svarer et par gange om dagen.

Jeg ved ikke, om du kyssede med en anden, fordi du er usikker? Jeg ved fra andre unge, at man nogle gange kommer til, at gøre dumme ting, når man føler sig usikker på den anden part.

Hvis ikke du har følt dig set eller er usikker, så er du måske blevet fanget af opmærksomheden fra en anden. Giver det mening?

Jeg siger dette, fordi man ofte kan lære noget af situationen. Man kan pludseligt mærke, at man måske mangler noget i forholdet, eller man kan mærke at man 100 procent gerne vil den anden.

Det kan give nogle forskellige følelser, så det kan være en god ide at lytte til de følelser og hvad de fortæller dig.

For hvis du vælger at skrive eller ringe til ham, så kan du måske også fortælle hvordan du har det med jeres forhold.

Du kan skrive til ham “jeg har noget vigtigt, at snakke med dig om” – du kan tilføje “kan jeg ringe”, hvis du har lyst til at snakke i telefon med ham.

Så kan du skrive/sige “Jeg er kommet til at kysse med en anden. Jeg ved ikke hvordan du har det med det eller mig, men jeg har virkelig brug for at fortælle det”

Man ved ikke hvordan han reagerer. Det kan være han bliver sur, ked af det eller andet. Og det er selvfølgelig helt okay, hvis han har brug for at bearbejde det

men jeg tror du vil opleve en lettelse ved at få det sagt. Sådan så du ikke behøver at gå og føle, at du bærer rundt på en hemmelighed. Det kan føles rigtig svært og hårdt i længden at gøre.

Hvad tænker du om det?

Du er ikke en dårlig person 

Og det mener jeg. Vi er alle bare mennesker, og nogle gange kommer vi til at gøre ting som vi fortryder eller bliver kede af at vi har gjort.

Det kan næsten gælde alting. Om det er skole, venner, jobs, familie eller kærester, så kan vi nogle gange træffe nogle valg, som vi efterfølgende ikke kan forstå.

Det gør dig ikke til en dårlig person – Tvært i mod virker det til, at du har en masse følelser omkring det, og det virker også til at du gerne vil snakke med ham om det. Og forsøge at gøre det rigtige i situationen

Det lyder ikke som en dårlig person i mine ører.

Dele det med nogle 

Måske du har nogle veninder eller nogle i din familie, som du føler dig tryg ved at snakke med?

Jeg ved fra andre unge, at det kan være rigtig rart at snakke med nogle, sådan så de ved hvordan man går og har det.

Hvis du vælger at skrive til drengen, så kan du også nemmere få hjælp fra dem omkring dig efter, hvis du selv bliver ked af det eller bliver fyldt med en masse tanker.

Det er altid en god ide, at dele det svære. Jo mere vi snakker om det, jo hurtigere oplever vi også, at det ikke fylder så meget som før.

Jeg håber meget, at du kan bruge mit svar 

Hvis du har brug for flere råd eller bare har lyst til at snakke, så er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111.

Vi sidder altid klar til at hjælpe dig – både nat og dag

Varme kram fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat