Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmorderisk over min højde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 19-årige

Når jeg læser dit brev, kan jeg se, at du tænker meget over, hvordan du fremtræder i sociale situationer, og især overfor piger. Jeg kan se, at du bruger meget energi på at tænke over, hvorfor det mon ikke lykkes, som du ønsker det. Det er en hård kamp, du kæmper, og jeg kan godt forstå, hvis du kan føle, at det nogle gange slår dig helt ud.

Jeg kan læse, at du gør rigtig meget, for at have det godt. Du er opmærksom på at gøre ting, der gør dig glad – du har hobbyer, du går i skole og klarer dig godt fagligt. Du arbejder med at fungere godt med din diagnose. Og du får hjælp til at håndtere de selvmords-tanker, der rammer dig.

Det er ikke ualmindeligt, at man mister lysten til at leve, når vigtige relationer gennem længere tid føles for svære – eller helt umulige.

Men jeg ved, at det er muligt, at livet kan ændre sig og blive bedre.

Ikke mindst, når man som du, leder efter vejen frem – og fremfor alt ikke giver op! Det føles ikke nemt, at skulle blive ved med at kæmpe og forsøge at åbne sig for den hjælp, man får! Men jeg fornemmer, at du har du styrken og viljen.

På Børnetelefonen taler vi med rigtig mange unge, der ønsker sig en kæreste. Og rigtig mange synes, det er svært! Mange har oplevelsen af, at deres venner lykkes med at score piger og drenge uden den store indsats, mens de selv kæmper for at få bare en smule positiv opmærksomhed fra det køn, de er interesseret i.

Når det sker, er det nemt at komme til at lede efter fejl ved én selv. Man kan tænke, at der MÅ være noget galt med ens udseende eller personlighed, siden det aldrig lykkes. Jeg forestiller mig, at det også er sådan, du tænker?

Jeg kan godt forstå, at du kan tænke, at det er enormt uretfærdigt, at det så fortsat skal være så svært for dig, at få nogle piger til at vise interesse. Det virker også uretfærdigt, at ting der er umulige at ændre på, spænder ben for dig!

Jeg får indtryk af, at du går ‘videnskabeligt’ til værks og har sætter dig ind i, hvad kvinder ‘tænder på’. Man kan godt måle og regne på, hvad piger og kvinder statistisk og videnskabeligt set tiltrækkes mest af. Men tiltrækning mellem mennesker kan ikke regnes ud –  for den er alt for kompleks.

Tiltrækning handler om uendeligt mange ting. Det er almindeligt, at man føler sig tiltrukket, når en anden person interesserer sig for det, man selv føler eller tænker på. Eller kommenterer på noget, som man måske har en fælles interesse i. Eller tilbyder sin hjælp til noget. Eller deler humor og sjove situationer med en. Man kan blive tiltrukket af et andet menneskes varme, ærlighed, ordenlighed eller helt andre ting.

Heldigvis er kærlighed ret ligeglad med statistikker, og både tykke, tynde, høje, lave drenge og piger, vil på et tidspunkt i deres liv opleve at en anden finder dem tiltrækkende. Desværre er det meget svært at fremtvinge tiltrækning og forelskelse. Faktisk kan det virke helt modsat at være meget fokuseret på at ønske sig en kæreste.

Du skriver, at du ønsker en kæreste, som du kan hygge og nusse med. En du kan gøre glad, og som kan gøre dig glad. At du ønsker et andet menneske i dit liv, som du kan gøre glad og interessere dig for, er vigtigt. Dette ønske er virkeligt et godt udgangspunkt for et kærlighedforhold, for det siger noget om din indstilling til at have det godt med et andet menneske. Med den indstilling vil det en dag lykkes dig at ‘connecte’ til en anden person, og få det tætte og nære forhold, som du ønsker dig. Det tror jeg virkeligt på!

Indtil da, tænker jeg på, om du mon kan få disse behov opfyldt på en lidt anden måde, end ved at få en kæreste? Måske har du en god ven, veninde eller familiemedlem, som du kan få nogle gode oplevelser med som biograf, ud at spise osv. En som måske er – eller kan blive – din fortrolige? Det kan være tungt at gå alene med tankerne om, hvorfor man mon ikke lykkes med at få en kæreste. Tunge tanker kan føles lidt lettere, hvis man har mod på at åbne sig op og fortælle om dem til en god ven. Måske du endda vil opleve, at en af dine venner kan genkende og spejle sig i din situation.

Når jeg læser dit brev, kommer jeg til at tænke på, om du mon har prøvet at skrive med nogle piger på sms eller chat? Du er i dit brev enormt god til at formulere dig på skrift, og jeg tænker, om du mon kan udnytte den styrke til at komme i kontakt med nogle piger? Måske du vil opleve, at det kræver knap så meget energi, som når du taler med piger ansigt til ansigt. Det kan måske også give dig noget selvtillid, hvis snakken – til en start – foregår skriftligt, fordi det er noget du er rigtig god til!

Du gør allerede en masse for at have det godt, og passe godt på dig selv. Det skal du endelig fortsætte med! Jeg håber, at mine tanker og ideer kan hjælpe dig med, at dine oplevelser og tanker om ikke at lykkes med pigerne, ikke skal blive for tunge.

Hvis du fortsat tumler med svære tanker, er du altid velkommen til at skrive, chatte eller ringe til Børnetelefonen på 111116. Der sidder altid søde og dygtige rådgivere klar til at lytte. Du kan også læse mere om at ønske sig en kæreste, om kærlighed og forelskelse på Børnetelefonens side her.

Kærlig hilsen Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat