Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke komme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16-årige pige,

Tak for dit brev. Hvor er det dejligt at høre, at du har det godt med din kæreste, og at I har fantastisk sex.

Først og fremmest vil jeg lige sige, at det faktisk er de færreste kvinder, der kan få en orgasme alene ved berøring inde i skeden. Langt de fleste kvinder får orgasmer ved berøringen af klitoris. Det er også meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor ofte man får en orgasme og om man overhovedet får den. For mange kræver det øvelse og et godt kendskab til sin egen krop. Den bedste måde kan kan øve sig at få en orgasme er derfor ved at lære sin egen krop at kende, f.eks. i gennem onani. Så man ved, hvad man kan lide og så kan sige det videre til sin kæreste.

Du kan godt have ret i, at du måske har lidt præstationsangst, fordi følelser og tanker, som f.eks. stress, høje forventninger eller angst for at miste kontrollen, kan nemlig holde en tilbage fra at få en orgasme. Jeg tænker, at det måske ville hjælpe, hvis fokus, når I har sex, ikke er på orgasmen, men i stedet er på at have det dejligt og nyde at være fysisk tætte på hinanden. Måske kan du snakke med din kæreste om det eller vise ham det her brev, så han forstår, at jeres sex stadig er fantastisk, selvom du ikke nødvendigvis får en orgasme? Det kan forhåbentlig tage lidt af presset fra jer begge to.

Med hensyn til at det næsten kan være ubehageligt, når din kæreste rammer dig præcis på klitorisen, så er det også helt normalt. Klitorisen er nemlig det sted på kroppen med flest nerveceller samlet - faktisk hele 8.000! Den er derfor utrolig følsom, så man skal passe på med at ramme direkte på den. Det kan være for hårdt og derfor føles ubehageligt. Jeg tænker derfor også, at du måske kan guide din kæreste undervejs, når han slikker eller nusser dig, så han forstår, hvad der føles rart på dig. Det kan måske føles lidt grænseoverskridende i starten at guide ham, men din kæreste vil jo også bare gerne have, at det er dejligt for dig.

Jeg håber, at mit svar hjalp, og ellers kan du ringe ind til Børnetelefonen på 111 116 eller til Sexlinien på 7020 2266. Du kan også læse mere om kvinders orgasme her: http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/pigers/kvinders-orgasmer.aspx.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat