Brev

Kæresteproblemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18.

Mange tak for dit brev til BørneTelefonen. Jeg vil gerne forsøge at hjælpe dig med, hvad du kan gøre.

Først og fremmest vil jeg sige, at jeg tror, at der er rigtig mange, der kender de følelser, du beskriver. Når ens kæreste fester meget og drikker alkohol, kan man opleve at blive meget bekymret – også selvom der som sådan aldrig er sket noget “dårligt”.

Derfor tænker jeg ikke, at du må være sur på dig selv, over at føle som du gør. Jeg tænker heller ikke det betyder, at I skal gå fra hinanden. Tværtimod fortæller det mig, at du har en kæreste, som du holder rigtig meget af og ikke vil miste. Mon du kan følge mig i den tanke?

Lige nu er din kæreste i en situation, hvor fest og druk fylder en masse. Heldigvis er det kun en kort periode, før hverdagen igen er tilbage. Derfor tænker jeg, at I sammen skal finde en måde, så studentertiden ikke bliver for svær for hverken dig eller ham. I skal finde et kompromis.

Du skriver i dit brev, at du har forsøgt at tale med ham. Han lægger det over på dig. Mon du kan forsøge at tale med ham igen? Måske du kan fortælle ham, at du har skrevet herind eller vise ham mit svar? Det kan være en god måde at få sat ord på alt det, der er svært.

I kan jo tale om, hvordan det også bliver trygt for dig. Et forslag kan være, at din kæreste måske skriver en sms, når han tager hjem fra en fest. Eller måske at han skriver et par sms’er i løbet af aftenen – hvad end du tænker kunne gøre dig mere tryg.

Det kan også være, at I kan sætte nogen dage i kalenderen, hvor I bare kan være sammen jer to. Følelserne kan godt føles voldsommere, når man ikke ser hinanden så meget og får den tryghed og omsorg, man er vant til.

Det er også altid et godt råd at tale med andre om tankerne – også selvom jeg godt kan forstå, at det kan føles svært. Måske har du en ven eller veninde, du er tryg ved? Eller en forældre? Det vigtigste er, at du ikke går alene med følelserne. Så kan de nemlig følelse sværere og sværere at håndtere.

Jeg håber, at rådene giver mening og gør en positiv forskel for jeres forhold og din tryghed. Husk at du altid gerne må kontakte os igen på 116111, hvis du har brug for en længere samtale.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat