Brev

Bedsteven forlader mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det sker nogle gange, at rigtig godt venskab og følelser bliver blandet sammen og så kan det blive rigtig svært.

Ved du, hvorfor du har det dårligt over det? Er det fordi, du i virkeligheden har følelser for ham og derfor gerne vil have kontakt til ham? Eller har du det dårligt over, at du har snavet og holdt i hånd, når du har sagt til ham, at du ”kun” vil være venner med ham? Jeg giver dig tips til begge muligheder.

Du skriver, at du i lang tid ikke vidste, hvad du følte for ham. Er du sikker på nu, hvad du føler for ham? Måske får han det dårligt med at være sammen med dig fordi han er ked af, at I ikke kan være mere end venner. Så det kan være, at han gerne vil have kontakt med dig, hvis I kan være mere end venner. Det kan være svært at finde ud af, når han har sagt, at han ikke vil have kontakt til dig. Kan du sige til ham, at du har ét spørgsmål til ham, som du har brug for at få svar på?

Hvis du ikke har følelser for ham, så kan den løsning han foreslår også være god for dig – at I ikke ser hinanden eller har kontakt til hinanden. Det kan være en naturlig måde at ”glemme” en på og tiden, hvor I ikke har kontakt til hinanden kan være en god hjælp til at ”glemme”.

Du kan også gøre noget mere aktivt. Det kan fx være at skrive et brev eller en besked til ham, hvor du fortæller ham, at du accepterer hans beslutning. På den måde gør du noget, som viser dig selv, at det er forbi. Så er det ikke kun ham, der har sagt det højt.

Skriver du nogensinde dagbog? I en dagbog kan du fortælle, hvad jeres venskab har betydet for dig og hvordan det påvirker dig, at du ikke kan have kontakt til ham. Det kan virke som at pine sig selv, men det kan lige som med brevet også være en hjælp at sige det højt til sig selv.
Har du en god veninde eller anden ven, som du kan tale med, eller måske en voksen? Nogle kan bedre tale om det og på den måde få det ud af hovedet.

Det er hårdt at være ked af det og have det dårligt men på den anden side, så viser den følelse, at man kan holde af andre mennesker, og det er jo en god ting. Måske skal du acceptere, at det kan være svært at ”glemme” ham og acceptere, at det lige nu er den følelse, du mærker og den bliver bedre med tiden.

De kærligste tanker fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat