Brev

Vil have en ny familie ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Det lyder ikke rart, at du ikke føler dig tryg derhjemme, for det er vigtigt både for børn og unge, at familien er et trygt sted. Det lyder heller ikke så rart, at du ikke føler nogen motivation til livet. Derfor er det godt, at du beder om hjælp. Alle børn og unge har ret til tryghed i deres hjem.

Når man ikke har det godt derhjemme, er det altid en god ting, at betro sig til andre om det. Nu har du fortalt mig det, så måske kunne næste skridt være, at du betror dig til en voksen person, du kender. Det kunne f.eks. være en lærer, du har tiltro til eller sundhedsplejersken på din skole. Hvis de får at vide, at du ikke trives i din familie, vil de kunne snakke med din mor eller kommunen om det. Selv om I har noget vrøvl med kommunen, skal de alligevel hjælpe dig. Deres arbejde er netop at hjælpe børn og unge, der ikke trives. 

Du kan også selv tale med din kommune om, at du ikke trives hjemme. Og du kan faktisk få hjælp fra os på BørneTelefonen til den snak. Du kan nemlig få en bisidder fra os. Det er en person, som vil lytte til dig og hjælpe dig med at kontakte kommunen og deltage i møder sammen med dig. Du kan se mere om vores bisidderordning på www.bornetelefonen.dk/bisidder. Her kan du også se nogle små videoer med børn, der har fået hjælp fra en bisidder.

Hvis du har brug for at snakke med en rådgiver, inden du beslutter dig, er du velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat