Brev

Sex med min far?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år
Tak for dit brev, jeg er imponeret over, hvor klart og præcist du fortæller om det dilemma, du står i. På den ene side er du på en måde forelsket i din far, og på den anden side er der noget, der fortæller dig, at det forhold din far og dig er ved at udvikle, ikke er helt i orden…
Jeg synes, det var en rigtig god ide, du skrev til brevkassen, for jeg kan forestille mig, at du ikke kender andre, du umiddelbart kunne spørge til råds..?
Du efterspørger i dit brev at høre min vurdering af din situation, og jeg vil selvfølgelig gerne dele mine tanker omkring det med dig. Selvom jeg godt kan høre, at det vil blive et vanskeligt valg for dig at træffe, så mener jeg, at det er en dum ide at fortsætte det, I har kørende. Det er der flere grunde til, og jeg vil prøve at forklare dem, så godt jeg kan.
I de fleste lande (herunder Danmark) har man besluttet, at seksuelle forhold mellem nære familiemedlemmer er forbudt. Jeg vil tro, man oprindeligt har besluttet det, fordi man risikerer at få børn, der bliver handikappede/ misdannede, hvis forældrene er i nær slægt med hinanden.
Men derudover er der også det aspekt, at familieforholdene meget let bliver ubalancerede. Hvis relationen (som i jeres tilfælde) er mellem forældre/ barn, så er der nemlig også det problem, at magtbalancen meget let bliver helt skæv. Ens forældre er dels meget ældre end en selv, dels har de forsørgerpligt, og derfor er man jo meget afhængig af dem på en helt anden måde, end man er af andre mennesker. Det er sjældent godt i et forhold, for det kan gøre det meget svært for den “svageste” part at sige fra / ende forholdet, hvis den “stærkeste” part ikke er enig.
Så af flere grunde kan det give en masse problemer for både dig og din far, hvis I begynder at leve sammen som kærester. Din far vil kunne blive straffet for det, og jeg tænker også, at det vil være en enorm belastning for jer begge, hvis I holder det hemmeligt og er nødt til at leve en slags dobbelt liv… (Og det ville I jo være, da incest er tabu i Danmark og derfor slet ikke accepteres.)
Jeg kan godt forstå, at du er kommet i tvivl om, hvad der er rigtigt og forkert, når dine følelser siger ét, og din hjerne noget andet. Men uanset hvor svært valget for dig må være, vil jeg råde dig til at få sagt til din far, at det ikke går, at I lever sammen som kærester. Jeg kender ham jo ikke. Måske har han selv tænkt nogle af de her tanker? Måske har han ikke. Men under alle omstændigheder så er det hans forpligtelse som far at beskytte dig, og det mener jeg ikke, han kan, hvis han samtidig har et seksuelt forhold til dig…
Har du brug for noget mere direkte rådgivning, så er du meget velkommen til at logge på chatten her på vores hjemmeside. Evt. kunne du starte med at kopiere dit brev (og svaret?) ind, så rådgiveren kan se, hvad vi har skrevet om…
De kærligste hilsner fra BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat