Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Psykisk syg far?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Hvor er det stærkt af dig, at du har fattet modet til at skrive ind til BørneTelefonen. Du lyder som en sød og betænksom datter, der tænker på din fars velbefindende. Når du beskriver hans adfærd, kan jeg godt forstå, at du bekymrer og undrer dig over, hvad det mon handler om. Nogle gange kan man have nogle vaner, som man slet ikke selv lægger mærke til. Måske er det sådan for din far. Det kan også være, at det er udtryk for, at din far har behov for noget professionel støtte, og derfor er det rigtig godt, at du på hans vegne rækker hånden ud og beder om hjælp.

Er det mon nogle bekymringer, du har delt med din mor? Uanset om dine forældre lever sammen eller ej, har din mor måske også bemærket din fars adfærd. Jeg tænker, at det er meget vigtigt, at du ikke går alene med dine bekymringer, og derfor tror jeg, at du skal tænke det sådan, at du både hjælper dig selv og din far ved at tale åbent om hans adfærd.

Hvis det er helt umuligt at tale med enten din mor eller far, synes jeg, du skal overveje, om der er en anden voksen i dit liv, som du stoler på og som vil være lydhør over for dine bekymringer. Du er helt sikkert ikke den eneste, der har bemærket din fars opførsel, så måske er der en faster, en af dine forældres kammerater eller en anden, der kunne være god at tale med. Endelig kan du også overveje, om du vil tale med din læge. Din far har muligvis samme læge som dig, og selvom lægen ikke må fortælle dig en masse ting om din far, så vil han eller hun lytte til dine bekymringer, og dermed ligger denne viden om din far ikke kun på dine skuldre.
Jeg ved godt, at det er svært at få taget hul på sådan en snak. Jeg tænker, at du kan bruge dit brev og mit svar, hvis det er for vanskeligt at sige højt.

Endelig kan du også overveje at besøge Psykiatrifondens hjemmeside . Her kan du læse mere om forældre med psykiske sygdomme og se breve fra andre unge, der står i samme situation som dig.
 

Med venlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat