Brev

Problemer der hjemme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12
Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du er ked af det over den måde det er på hjemme hos dig, når du oplever, at din mor er stresset, så du ikke når at få morgenmad om morgenen. Det lyder heller ikke rart at dine forældre skændes hele tiden, så du og din lillebror bliver kede af det.

Du skriver, at du er bange for din mor. Du fortæller ikke, hvad det er, der gør dig bange..? Jeg tænker, at det måske kunne være godt, hvis du kunne fortælle, hvordan du har det til en voksen, som måske kender dig og din familie. Det kan være en sød lærer, men det kunne måske også være en fra din familie? Hvordan mon du har det med dine bedsteforældre? Kan du tale med dem?

Hvis forældre har det dårligt med hinanden, opdager de måske ikke altid, at børnene lider under det..? Måske er det også sådan hjemme hos jer..? Så måske vil det kunne hjælpe, hvis nogen hjælper dig med at fortælle dine forældre, hvor kede af det I bliver, når de skændes og råber.
Det er dejligt, at du har en god veninde, som du kan spise hjemme hos en gang imellem. Jeg kan godt forstå, at du ville ønske, at det også var rart hjemme hos dig. Hvad tror du, dine forældre ville tænke, hvis de læste dit brev her i BørneBrevkassen og kunne se, hvor meget det går dig på? Var det mon en ide, at du viste dem dit brev?
Du må også meget gerne ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale med en rådgiver om det først.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat