Brev

Onanere når jeg er til stede

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg kan godt forstå, at det var en rigtig ubehagelig oplevelse for dig at fange din far i at onanere.
Måske følte han også, at det var ret akavet?

Men når han sidder ved sin computer og onanerer tit, er det jo svært for dig at undgå at lægge mærke til det. Jeg giver dig ret i, at det ikke er hensynsfuldt at onanere, når der er andre til stede. Det er faktisk ikke i orden.

Selvom du ved, at det er helt almindeligt at gøre, så er det ikke et billede, man ønsker at have af sine forældre. De voksnes sexliv er ikke noget, børn skal involveres i. Hverken bevidst eller ved et uheld.

Det holder ikke, at du skal føle ubehag ved at gå ovenpå, når han sidder der oppe og onanerer. 

Jeg kan godt forstå, at det er svært for dig at se ham i øjnene lige nu: Hans tankeløshed har påvirket dig, og det kan være svært at give slip på de ting, du har set og hørt.

Jeg tænker, at det er vigtigt, at I får snakket sammen. Du giver ham en jo chance for at forstå, hvad han skal ændre, når du er ærlig overfor ham. 

Hvis det virker for svært at tage fat på samtalen, så kan du måske prøve at skrive et brev til ham. Du kan skrive noget i retning af “Du er ikke alene hjemme, og man kan høre alt” eller noget i den stil…. Måske kommer du i tanke om nogle bedre sætninger, du kan aflevere til ham?

Jeg kan godt forstå, hvis det føles umuligt at skrive eller tale med din fars onani. Det må føles super akavet.

Derfor kan det være en god ide at tage fat på din mor. Det virker som om, at hun allerede har forstået, at der er et problem.

Det er oplagt, at hun måske kan hjælpe dig med at få din far til at forstå. Du kunne jo også starte med at skrive et brev til hende?

Du kan ringe ind til os på tlf. 111 116, så kan vi sammen få ideer til, hvordan du kan starte på brevet til din mor? Måske vil det være en hjælp for dig?

Jeg håber, at du får talt med din mor og/eller far, og at du efterhånden begynder at kunne se din far i øjnene igen.
Hvis han ellers plejer at være en god far, så må du prøve at fokusere på det, du kan lide ved ham –  og få det andet billede til at tone ud med tiden.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat