Brev

Ny computer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år!

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du rigtig gerne vil have en computer, så du kan spille sammen med dine venner.

Jeg tænker på, om du mon har spurgt dine forældre om hvorfor du ikke må købe en ny computer? Hvad har de mon imod det? Måske er de bekymrede for, om du vil sidde og spille hele dagen, og at det kommer til at gå ud over dine lektier, eller at du ikke kommer ud og gå med hunden eller nogle af de andre ting, du plejer at gøre?

Jeg tænker, om du kunne sætte dig ned sammen med dine forældre og snakke med dem om, hvad det er der gør, at de ikke vil have at du køber en computer. Samtidig kan du fortælle dem, hvorfor det er vigtigt for dig at have en. Jeg tror det er rigtig vigtigt, at I gør jer umage med at lytte til hinanden – uden at blive sure eller afbryde. I kan evt. aftale at I har taletid en af gangen. Når en anden har taletid, må man ikke afbryde, men skal lade personen tale færdig.

Jeg tænker, at I på denne måde måske kan komme til at forstå hinanden bedre. Måske kan I også lave en aftale om, hvordan det skal være, hvis du får lov til at købe en computer. Det kan fx være, at I aftaler, at du må spille computer én time om dagen. Det kan også være, at I aftaler, at du fx må købe en computer når du bliver 14 år. Det vigtigste er, at I lytter til hinanden, og er villige til at lave aftaler og at gå på kompromis, dvs. at ’mødes på halvvejen’, så alle giver sig lidt. Hvordan tror du, at det ville være?

Hvis du synes det er lidt svært at komme i gang med snakken, kan du evt. vise dine forældre det brev du har skrevet til brevkassen og mit svar til dig.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og ønsker dig held og lykke med snakken.

Mange hilsner
BørneTelefonen
 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat