Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny computer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år!

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du rigtig gerne vil have en computer, så du kan spille sammen med dine venner.

Jeg tænker på, om du mon har spurgt dine forældre om hvorfor du ikke må købe en ny computer? Hvad har de mon imod det? Måske er de bekymrede for, om du vil sidde og spille hele dagen, og at det kommer til at gå ud over dine lektier, eller at du ikke kommer ud og gå med hunden eller nogle af de andre ting, du plejer at gøre?

Jeg tænker, om du kunne sætte dig ned sammen med dine forældre og snakke med dem om, hvad det er der gør, at de ikke vil have at du køber en computer. Samtidig kan du fortælle dem, hvorfor det er vigtigt for dig at have en. Jeg tror det er rigtig vigtigt, at I gør jer umage med at lytte til hinanden – uden at blive sure eller afbryde. I kan evt. aftale at I har taletid en af gangen. Når en anden har taletid, må man ikke afbryde, men skal lade personen tale færdig.

Jeg tænker, at I på denne måde måske kan komme til at forstå hinanden bedre. Måske kan I også lave en aftale om, hvordan det skal være, hvis du får lov til at købe en computer. Det kan fx være, at I aftaler, at du må spille computer én time om dagen. Det kan også være, at I aftaler, at du fx må købe en computer når du bliver 14 år. Det vigtigste er, at I lytter til hinanden, og er villige til at lave aftaler og at gå på kompromis, dvs. at ’mødes på halvvejen’, så alle giver sig lidt. Hvordan tror du, at det ville være?

Hvis du synes det er lidt svært at komme i gang med snakken, kan du evt. vise dine forældre det brev du har skrevet til brevkassen og mit svar til dig.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og ønsker dig held og lykke med snakken.

Mange hilsner
BørneTelefonen
 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat