Brev

Mit liv..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Mange tak for dit brev, jeg er glad for at du skriver. Det er rigtigt svært at føle sig udenfor og mobbet på skolen… Det at man ikke bliver valgt til ting osv., er også mobning. Skolerne har faktisk pligt til at hjælpe, når der finder mobning sted i en klasse. Derfor tænker jeg, om der mon er en lærer, du kunne fortælle det til? En som du er glad for?

De fleste skoler i Danmark har en mobbepolitik, dvs. de har skrevet ned, hvad skolen skal gøre, når lærerne opdager, at der er mobning. Det er nemlig de voksnes ansvar at hjælpe børnene med at få mobning stoppet igen… Tror du, din skole har en mobbepolitik? Du kan evt. høre din lærer ad, hvordan de gør på skolen, når der er mobning, og forklare hvordan du har det med det?

Det at du er en pæn pige og er populær pga. udseendet er rart, men når man bliver mobbet, er det ikke nok til, at man er glad. Det er aldrig den, der bliver mobbet, der er skyld i det! Når der er mobning i en klasse, er det fordi der er noget imellem eleverne, der fungerer dårligt… Det er tit fordi der er nogen i klassen, der faktisk går og er utrygge og har det skidt, og så måske mobber nogle andre for ikke at vise at de har det skidt... Tror du måske, der er nogen i din klasse der har det sådan?

Det er i al fald rigtigt vigtigt, at de voksne tager ansvar. Jeg ved ikke, om det er muligt for dig at tale med din mor om det? Det kan evt. være, at du og din mor kunne tale med skolen om det sammen?

Jeg håber meget, at du kan bruge mine svar, men hvis du har brug for mere råd og vejledning, er du altid velkommen til at skrive igen til BørneBrevkassen, eller kontakte vores BørneTelefon på 116 111 (det er anonymt og gratis), eller du kan skrive på BørneChatten. Alle steder sidder der voksne klar til at give råd og vejledning, samt svare på spørgsmål.

Mange venlige hilsner

BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat