Brev

Mine forældre hader mig.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg tror bestemt ikke, at dine forældre hader dig. De er vist bare blevet chokerede, og det får dem til at virke vrede. Men det går over igen, når de lige er faldet ned, og I får talt om det på en rolig måde. Det er jeg ret sikker på.

Én ting er at høre noget fortalt. En anden ting er at se det ske. Det er en stærkere oplevelse at se noget ske. Måske var det også det for dig, da du så videoen?

Jeg tror ikke, at dine forældre kunne forestille sig, at du kunne gøre det, du gjorde. Og det kunne du måske heller ikke selv. Men ved du hvad, alle kommer til at gøre ting, de fortryder og ikke normalt ville gøre. Og nogle gange lader man sig rive med, når andre står og hepper på én. Så er det som, at alt er okay, selvom det ikke er. Mon du kan følge mig i det?

Jeg tænker, at dine forældre først havde regnet med, at det var et hændeligt uheld. Og det tog de pænt. Da de så så i videoen, at det var noget andet og måske også det at se dig være voldsom, så tager det lige noget tid at “sluge” det. Med andre ord skal de nok lige vænne tingene i hovedet nogle gange, inden de trækker vejret roligt igen. Det tror jeg faktisk at I alle har brug for.

Jeg er sikker på, at de bliver gode igen, og jeg synes ikke, at du skal slå dig selv for meget oveni hovedet. Du kan jo ikke ændre på dét, der allerede er sket, og du har allerede gjort det rigtige; nemlig at kontakte ejeren af bilen og tale med dine forældre.

Du skal selvfølgelig passe på næste gang, du bliver fuld, så du ikke kommer til at gøre noget lignende. Alkohol går ind og forstyrrer vores dømmekraft af os selv, andre og de situationer man er i. Så mærk efter hvad du har det bedst med, hvis der er alkohol i spil.
Jeg synes fx, at du skal tale med dine venner om, at I skal passe bedre på hinanden, i stedet for at opildne hinanden til at gøre ting, I fortryder bagefter. Jeg synes, at dine venner er ligeså meget skyld i dét, der er sket, som du er, hvis de ikke forsøgte at tale dig fra det, eller ligefrem opfordrede dig til at gøre det.

Jeg håber også, at de ikke bare deler videoen uden at du har sagt ok for det? Måske ville det være en idé at bede dem om at slette den?

Jeg går ud fra, at I alle har nogenlunde samme unge alder, og så kommer man altså til at gøre tankeløse ting. Jeg tror, at du skal se det sådan, at nu har du/I fået en grim erfaring med noget, som I så ikke gentager.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat