Brev

min mor og skolen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 17-årige

Mange tak for dit brev. Det lyder til, at du har det rigtigt svært, så jeg synes at det er rigtigt flot, at du har skrevet hertil.

Det er ikke rart at føle sig alene og svigtet. Jeg ved ikke, om I har haft kontakt til kommunen på et tidspunkt? Jeg kan forstå på dig, at du føler, de voksne på skolen har opgivet dig? Det er ikke i orden. De skal forsøge at hjælpe dig, så godt de nu kan. Er det mon muligt for dig at bede en af dem kontakte kommunen og fortælle dem, hvordan du har det? Du kan også selv prøve at kigge på din kommunes hjemmeside og se, om du ikke kan finde et telefonnummer. Så skal du bare ringe og bede om at tale med en person, der arbejder med børn og familier, der har det svært. På kommunen er der socialrådgivere, der arbejder med børn og familier. De har pligt til at forsøge at hjælpe dig, når du ikke har det godt. 
 

Socialrådgiveren skal tale med dig, og så er det vigtigt at du er ærlig, når du fortæller, hvordan du har det. Du kan evt. tage en kopi af dit meget fine brev og mit svar med. Det kan godt være svært at sidde og tale på kommunen med en rådgiver, og derfor har du ret til at tage en bisidder med. En bisidder kan være en voksen, som du stoler på og gerne vil have med, men en bisidder kan også være en fra Børns Vilkårs Bisidderkorps. Det er voksne, der ved noget om børns rettigheder og hvordan tingene hænger sammen i kommunerne. Du kan læse lidt mere om det

her

.

Når du har det så skidt, at du er begyndt at skære i dig selv, så tænker jeg at du godt kunne have brug for hjælp fra en voksen, der er vant til at tale med børn og unge om svære ting. Måske kunne du have lyst til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en af de søde rådgivere? Der er også en forening, der hedder "

Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade"

, som er gode til at støtte og hjælpe børn og unge videre. Du kan måske prøve at kigge på deres hjemmeside: www.selvskade.dk til at starte med, og måske har du mod på at tage kontakt til dem og få snakket lidt om de svære tanker..?

Jeg ønsker dig rigtig meget godt!
 

Mange venlige hilsner

BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat