Brev

Min mor forstår mig aldrig!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 snart 14 år

Du er virkelig god til at beskrive de frustrationer du mærker, når din mor ikke virker til at forstå dine valg. Det kan jeg virkelig godt forstå, er svært at være i. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig.

Det er aldrig rart ikke at føle sig forstået. Det er en ubehagelig følelse de fleste mennesker kender til. Det er dog også en følelse som kan fylde mere eller mindre i nogle perioder af ens liv. Har du mon også oplevet, at det godt kan svinge lidt nogle gange?

Når man ikke føler sig forstået, kan det godt kan gøre, at man føler sig lidt alene. Det kan jeg høre, også er noget som fylder hos dig for tiden.

Du skal vide, at jeg her på BørneTelefonen snakker med andre børn og unge, som ikke altid føler sig forstået derhjemme. Det fortæller jeg dig, fordi det kan være rart at vide, at man ikke er den eneste, der har det sådan. Og du er langt fra den eneste, der oplever at din mor stiller spørgsmålstegn, ved de valg, du træffer.

Nu kender jeg jo ikke din mor, men jeg kunne forestille mig, at hun ønsker at passe på dig – og din hud. Det er meget almindeligt at forældre vil beskytte sit barn. Så når noget er ukendt eller fremmed for en, kan man hurtigt blive bange.

Måske er det også sådan, din mor har det med de produkter, du bruger? At produkterne er ukendte og hun bliver bange, for om det kan være skadeligt for dig?

Du fortæller også, at du føler, at hun ikke respekterer dine valg, i forhold til valgfag. Har du prøvet at fortælle hende, hvilke valgfag, som interesserer dig? Hvis du skulle pege på et valgfag på din skole, som du er glad for, hvad skulle det så være?

Måske kan du hjælpe hende med at forstå, at dine interesser ligger nogle andre steder, end der hvor hun tænker de ligger. Hvad tænker du mon om den mulighed?

Jeg tænker, at det vil hjælpe, hvis du bruger dit mod til at få snakket med hende, om hvordan du har det. Måske kan dit brev herind være første skridt mod at få talt med din mor. Hvis du ikke lige ved, hvordan du skal starte samtalen, er du meget velkommen til at vise hende dit brev og mit svar. Jeg ved fra andre i lignende situationer, at det har hjulpet.

Du kan også starte samtalen på en anden måde. Du kan fx starte med at sige: “Jeg føler nogle gange, at du ikke helt forstår mine valg og interesser. Det gør, at jeg føler mig lidt alene herhjemme”.

Hvis du har brug for mere inspiration, kan du se vores video-guide her: Sådan fortæller du noget svært.

Jeg håber meget, at mit svar kan hjælpe. Hvis du har brug for flere råd eller en uddybende snak, er du også altid velkommen til at ringe eller skrive ind på 116111.

Så ser vi på, hvordan vi ellers kan hjælpe.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat