Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor er ikke glad

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Tak for dit flotte brev. Jeg kan ikke andet end at blive helt rørt når du beskriver din mor og jeres forhold. Hun lyder som en rigtig god mor, som gør alt i hendes magt for at I skal have det godt. Desværre lyder det som om at både hun og din far knokler. Du beskriver dem som grøntsager, der bare rådner bort. Det er et meget flot og stærkt, men også et utroligt sørgeligt billede.

Jeg læser mig til at du savner din mor når I sidder ved spisebordet. Det kan jeg godt forstå. I Danmark har vi en stærk tradition for at samles omkring måltiderne og det er oftest også her man får snakket om dagen og hvad der for tiden lige optager én. Har det også været sådan hos jer, dengang I spiste sammen? Hvis det på et tidspunkt også var sådan I var sammen omkring middagsbordet, tænker jeg at du måske både savner din mor men også at kunne få talt sammen? Hvis det er sådan du har det, kunne man så forestille sig at I kunne skabe den tid på et andet tidspunkt? Har I lidt tid sammen om morgenen, eftermiddagen eller I weekenden? Jeg tænker det er vigtigt og jeg tænker at du er nødt til at tale med din mor om det. Jeg synes også godt du kan nævne for din mor, at du savner at se hende smile. Hvis det er lidt svært at skulle sige, kan du jo vise din mor brevet til os og mit svar, her fortæller du så fint præcis hvordan du har det.

Du skriver at du hjælper meget til derhjemme, men måske var der et eller andet særligt, du ikke havde tænkt på. For eksempel kunne du tænke i, hvordan man forkæler din mor? Er hun sådan en, der ville blive glad for at få lidt rygmassage, et fodbad eller en ansigtsbehandling? Man kan lave sin egen ansigtsbehandling ret billigt og det samme er gældende for massageolie og et lækkert fodbad. Så kunne det være en ide, så prøv at google det eller ring indtil børnetelefonen 116 111 og bed om hjælp.

Her til sidst vil jeg bare skrive til dig, at jeg håber din mor bliver gladere. Jeg kan godt forstå, at hendes humør har en stor betydning for hvordan du også går og har det. Jeg håber dog at der også er andre ting i dit liv, der giver dig et smil på læben.

Husk du er altid velkommen til at skrive eller ringe ind til Børnetelefonen.

De bedste hilsner

Børnetelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat