Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du,

Jeg synes bestemt ikke, det er et ligegyldigt problem, du skriver til os om. Tvært imod, så kan jeg godt forstå, at det går dig på, at din far altid siger nej og ikke lader dig være sammen med dine venner i fritiden. 

Du fortæller, hvordan din fars vrede styrer hele familien. Og jeg synes, det lyder som om, det kan blive meget voldsomt derhjemme. Du beskriver så fint, hvordan det ikke bare går ud over dig – men ud over jer alle sammen. I har forsøgt at tale med din far om det, men det har ikke hjulpet. Derfor er det rigtig godt, at du nu beder om noget hjælp. For jeg er enig med dig – din far skal give jer alle sammen noget mere frihed. Og han skal styre sit temperament – så han og du kan få det bedre sammen. For som det er lige nu, så er han slet ikke den far for dig, som du har brug for - og som jeg kan høre, du savner.  

Når jeg læser dit brev, lægger jeg mærke til, at du er en social og udadvendt dreng, som har gode venner og trives i skolen. Det er godt! Derfor vil jeg også foreslå dig, at du fortæller en af dine lærere, hvordan du har det derhjemme. Du kan fx vise dit brev og mit svar til den lærer, du har det bedst med – måske er det nemmere end at fortælle det hele? Din lærer vil så kunne hjælpe dig. Fx ved at kontakte kommunen, som hjælper familier, der har det svært. 

Du kunne også overveje at fortælle dine venner, hvordan du har det. De undrer sig sikkert over, at du aldrig kan være med og har måske endda på fornemmelsen, at du ikke har det så godt. Jeg tror, det måske kunne være en lettelse for dig ikke at skulle finde på ting og sige, at du er ”optaget”.
Kender du nogle af dine venners forældre? Måske vil du være tryg ved at tale med en af dem også? 

Jeg håber virkelig, at du får talt med en voksen i dit liv, som du har tillid til. For du og din familie fortjener hjælp – så I alle kan få det godt. 

Jeg vil også anbefale dig at ringe til BørneTelefonen på 116111. Der sidder voksne klar til at lytte til dig og tale med dig. Og hjælpe dig med at finde en voksen, du kan gå til.

Med venlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat