Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mig og min mor..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige fra Århus,

Tak for dit brev, som rigtigt flot beskriver, hvor svært det er for dig med din mor lige nu. Dit brev er ikke spor for langt. Du fortæller, hvad der er sket mellem dig og din mor på sådan en måde, at jeg godt kan forstå, at det er rigtigt svært hjemme hos jer lige nu.

Først vil jeg sige, at det bestemt ikke er dig, der er galt på den. Det er selvfølgeligt ikke i orden at slå, som du også selv skriver, men det er dine forældres ansvar at passe på dig, til du bliver 18 år, og det betyder, at det er dem, som skal skabe en ramme omkring dig, som er tryg og rar at vokse op i, og det er de voksne, der skal være voksne. Det lyder det ikke til at være hjemme hos dig lige nu.

Jeg vil gerne rose dig for at være så god i starten af jeres konflikt, hvor du flot fortæller din mor, at lyset er tændt, fordi du rydder op. Det er flot, at du kan bevare roen og fortælle, hvad det er, du laver. Du beskriver flot med tegnestift og elefanter, hvordan det er at være i stue med en forælder, man ikke ved hvornår tænder af. Det er en følelse, som du deler med mange andre unge, der har det svært med deres forældre. Det er ikke i orden at skulle leve i sådan et psykisk pres.

Måske har din mor det ikke godt lige nu. Måske er hun presset eller noget andet. Men det er bestemt ikke dit ansvar at passe på din mor. Din mor må få den hjælp, der skal til af en voksen. Som du sikkert godt ved, er det ikke i orden at slå børn i Danmark. Det er heller ikke i orden at bruge psykisk vold, som at true, som din mor gør. Jeg kan virkelig godt forstå, at det er hårdt for dig, og at du bliver helt i tvivl om, det er dig, der er noget galt med. Jeg tænker, at det er rigtig vigtigt, at der kommer noget hjælp til jeres familie, så I kan få det godt sammen. Tit skal der hjælp til, når tingene er kørt så meget af sporet, som det er hjemme hos dig.

Har du en voksen, som du føler dig tryg ved, en lærer på din skole, en venindes mor, en anden i din familie, en sportstræner eller en hel anden, som kan hjælpe dig med at få lagt en plan for, hvordan I sammen kan få det bedre hjemme hos dig. Der findes på kommunen en sagsbehandler til alle borgere, som har pligt til at gå ind og hjælpe en familie som din. Det, tænker jeg, kunne være en start for dig og din familie. Jeg ved godt, at det er svært at få taget hul på sådan en samtale, selvom det er en, man har det godt med, men jeg håber, at du kan holde fast i det mod, som du har haft ved at skrive til os. Måske kan du vise vedkommende dit brev til os og mit svar. Heri beskriver du præcist hvordan det er at være dig lige nu og hvilke tanker du går med.

Det kan også være, at det hele er for uoverskueligt for dig lige nu, og at du skal starte med at ringe til BørneTelefonen, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig. Du ringer anonymt. Det er også muligt igennem Børns Vilkår at få en bisidder. En bisidder er en voksen, der kan hjælpe dig med at komme i kontakt med kommunen, så du og din familie kan få den hjælp der er behov for. Du kan læse mere via dette link: https://bornetelefonen.dk/bisidder.

Jeg håber, du får den hjælp, du har brug for.

 De bedste hilsner BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat