Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mange regler og sur mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15-årige

Det er godt du skriver, for det lyder til at det er svært at være dig lige nu. Samtidig kan jeg læse, at du er en pige der reflekterer meget over dit liv. Jeg ligger især mærke til, at du har en stor omsorg for din mor. Selvom jeg kan høre, du godt ved, at det ikke dit ansvar, om din mor har det godt, lyder det til at det stadig svært for dig, at få det DU har brug for.

Du lyder som en super omsorgsfuld og kærlig pige, og du skal også selv have kærlighed og omsorg. En der passer på dig, når du er ensom og trist. Du skal ikke være alene med alle der her ting selv.

Du fortæller du har talt med dine søskende, og det er så dejligt at i kan støtte hinanden. Jeg tænker, om det kan være en løsning at i sammen aftaler et møde med jeres mor, hvor i fortæller hende hvordan i har det. Hvis i er bange for om hun bliver sur, kunne i måske skrive et brev, hvor i hver især beskriver jeres bekymring. Hvordan det er svært for jer, som situationen ser ud lige nu derhjemme.

Det kan være en rigtig god ide at fortælle om, hvad det er, der gør jer kede af det, og hvordan i godt kunne tænke jer, at det var anderledes. Du beskriver for eksempel at du virkelig savner den her glade kærlige mor.  Måske kan i forslå et møde dagen efter at hun har fået brevet eller om aftenen, så hun lige har haft noget tid til at tage det ind.

Det er nogen gange sådan, at når mennesker bliver vrede, så er der rigtigt tit noget ked af det hed, lige nedenunder. Det er måske også det du har oplevet når du har prøvet at snakke med hende tidligere.

Måske er din mor stresset lige nu, og måske har hun en form for – og grad af – OCD, der går ud over hendes evne til at være en god mod for jer. Som du selv skriver, så mister du (og dine søskende) mange muligheder for at lære at klare jeg selv. I savner også en glad og nærværende mor.

Du og dine søskende har mulighed for at kontakte jeres familielæge for en samtale om jeres situation hjemme og jeres mor. Det kan måske føles som et stort skridt, men I skal vide, at det er en mulighed. Lægen har et godt overblik over muligheder i kommunen.

Det er din mors ansvar at tage vare på sig selv og på dig og dine søskende. Har hun det svært, er det hendes ansvar at få noget hjælp. Kan hun ikke skaffe hjælp til sig selv, må I selv gøre noget.

Du og dine søskende kan også i første omgang vælge at tage et mindre skridt. Mon du har en anden tryg voksen du kan tale med. Måske en bedsteforælder eller en moster. En der kan hjælpe dig og støtte hende, så hun kan få noget hjælp, så hun kan være der for dig og blive den kærlige glade mor igen. Måske denne voksen også kunne være med til et eventuelt møde med din mor?

Du skriver du har venner i Jylland og jeg tænker på, om du mon har en god veninde eller ven som kan støtte dig. Måske er det også muligt at du kontakter din far, når det er rigtigt svært. Det er ikke sikkert du har lyst til at dele ting om din mor, men måske kan du dele ting om dig og måske få et tættere forhold til ham. Var det en mulighed?

Du er rigtigt god til at formulere dig og sætte ord på dine følelser i dit brev. Du har også vist at du er god til at søge hjælp, både ved at tale med  dine søskende og ved at skrive herind. Det er den styrke du kan bruge, hvis du vælger at lave et møde med din mor eller at kontakte en anden voksen eller en veninde. Samtidig ser jeg også, at du er fyldt med kærlighed og et stort ønske om at det skal blive anderledes. Og jeg ved at der ofte er en vej ud af problemerne, selvom det ikke føles sådan.

Jeg håber du kan bruge mine forslag. Husk du er velkommen til at skrive herind igen eller ringe til BørneTelefonen på 116111

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat