Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Må ikke tage på efterskole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Jeg kan godt forstå, at du er blevet lun på idéen om at komme på efterskole. Efterskoleophold kan være en rigtig god oplevelse. Og hvis du har lyst til at prøve det, er det ærgerligt, hvis du føler, at du ikke kan komme af sted, fordi din mor vil savne dig – hvis det altså er den eneste grund til, at det føles som om, det ikke kan lade sig gøre.

Har du og din mor talt om det mange gange? Har hun mon også hørt, at dine lærere i skolen har talt om, at efterskole måske lige ville være noget for dig? Måske har din mor brug for, at snakke med en af dine lærere om hvorfor det ville være fedt for dig at komme på efterskole? Måske kan du snakke med en af dine lærere om, om han/hun har mulighed for at tale med din mor?

Jeg kan godt forstå, at du synes, det er svært at tale om det, når din mor bliver ked af det. Det kan være, at du har lyst til at skrive et brev til hende? I brevet kan du forklare, hvorfor du føler, at det vil være godt for dig at komme på efterskole.
Det kan være, at hun ikke helt ved, hvordan du går og har det i skolen til daglig? Måske kan du også skrive, at du kommer hjem i mange weekender.

Hvis det er planen, at du skal flytte tilbage til din mor, når du har været på efterskole, kan du måske også minde hende om, at du jo kommer tilbage igen. Du flytter ikke hjemmefra. Du skal ’bare’ på efterskole.

Det kan være, at du kender nogen, som har været, eller som skal, på efterskole? Måske hjælper det din mor at høre om, at der er mange, der tager på efterskole?

Hvis du har brug for at snakke mere om det hele, eller hvis du f.eks. skriver et brev og gerne vil læse det op for nogen, før du giver det til din mor, er du altid velkommen til at ringe til os på 116 111 eller skrive til os på Chat eller SMS.

Jeg håber, at du får snakket med din mor igen, for det lyder som om, at du har rigtig meget mod på at skulle på efterskole - hold fast i det!

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat