Brev

Kan i hjælpe?:(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12-årige pige.

Mange tak for dit brev. Hvor er det godt, at du mærker efter og siger fra, når noget bliver for meget. Det er super godt gået!

Det er også rigtig godt, at du tør mærke efter, om det føles rigtigt, at du har sluttet kontakten til din far.

Alle kan fortryde eller have brug for en lille pause. Måske har det føltes nødvendigt for dig at holde en lille pause fra din far. Uanset hvad, så er det helt okay.

Det er vigtigt, at du fortsat mærke efter, hvad du synes er rigtigt for dig!

Når jeg læser dit brev, bliver jeg nysgerrig på, om din mor og dig har talt om, hvordan du har det? Har du mon har fortalt hende, at du er i tvivl om din beslutning om ikke at se ham. Måske fordi du savner din far lidt?

De allerfleste børn har følelser overfor deres mor eller far. Også selvom de har alkoholproblemer eller andet svært i familien.

Derudover så tænker jeg også, om du mon kan fortælle din mor, at du har lyst til at skrive til ham selv. Hvis du kan mærke, at det er det, du har lyst til, så hold fast i det!

Du kan jo spørge din mor, hvorfor hun ikke vil have at du skriver til ham? Måske hun har brug for at høre om, hvordan det hele føles fra din side også?

Hvis det er svært at komme igang med en samtale om det, så kan du måske vise hende dit brev – og mit svar.

Det kan være, at ikke hun ikke er sikker på, hvordan hun bedst hjælper dig. Så kan hun ringe til os på http://ForældreTelefonen. Måske kan vi sammen med hende finde frem til nogle ideer og forslag.

Hvis du ikke føler, at du kan snakke med din mor om det, har du mon så en anden voksen du ville kunne tale med? En moster, mormor, venindes mor eller noget?

Så kan han/hun måske hjælpe dig med, at få snakket med din mor om det?

Jeg tænker det er vigtigt, at du får talt med en voksen eller din mor om det, for du har ret til at blive hørt – og at have kontakt med din far.  Jeg kan også godt forstå, hvis du savner dine ting.

Måske virker det bedst for dig i første omgang at tale med nogen, der kender rigtig meget til det med alkohol i familien.

Du kan tale med https://bornetelefonen.dk/henvisninger/tuba/ Her sidder der nogle mennesker, der har hjulpet mange unge, der som dig har en forælder, der drikker.

Der er også https://bornetelefonen.dk/henvisninger/hope-ung/ De ved også, hvad det handler om, når der er for meget alkohol i famlien.

Jeg håber mit brev gav dig et lille overblik over, hvad du kan gøre.

Du er rigtig sej, og jeg tror på at du får det bedre, så snart at du får prøvet nogle af disse muligheder.

Hvis du føler, at du har brug for mere rådgivning, er du altid velkommen til at chatte, sms-e eller ringe til BørneTelefonen på 116111.

 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat