Brev

Jeg er i tvivl, hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år 

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du syntes, at det var grænseoverskridende at se dine forældre have sex. Det er der vist ingen børn, der har lyst til at se.

Men nu har du har set det - og det kan ikke rigtig laves om. Derfor er der nogle ting, du skal vide om voksne og sex. Det vil måske hjælpe dig til at tænke mindre på det.

   Alle voksne har sex. Selv den skrappeste voksne, som man aldrig tror har noget sjovt i sit liv. 
    Mange voksne syntes, at sex skal være sjovt. Derfor leger de, når de har sex - og gør ting som de ALDRIG ville gøre med andre. Det kan være det, du har oplevet på videoen.
    Sex er ikke ulækkert og mærkeligt for voksne, der elsker hinanden. Det er ligesom at sige til hinanden:  jeg elsker dig.

Måske kan disse tanker hjælpe dig, så du efterhånden tænker mindre og mindre på den video, du så.

Samtidig synes jeg, at det kunne være en god ide, hvis du også fik talt med nogen om det. For jeg kan høre, at du er blevet rigtig forskrækket over det, du har set. Mange børn, der fx er kommet til at se porno på nettet, synes også, at det har været en skræmmende oplevelse. Så du er slet ikke alene om at have det sådan.

Måske kan du faktisk tale med din far eller mor om det. Du kunne fx sige: "mor, jeg er kommet til at se noget på fars telefon, som gør mig så forskrækket. Jeg har faktisk skrevet til BørneTelefonen for at få et råd - og de siger, at det, jeg har set, er helt naturligt. Men jeg vil også gerne høre det fra dig"  Det kan også være, at du har nogle spørgsmål, som du gerne vil have din mor svarer på?

Hvis ikke du kan lide at tale med din forældre, så overvej om der er en anden voksen, du kan snakke med. Det kunne fx være en god lærer, en venindes mor eller sundhedsplejersken på skolen. Vigtigt er det i hvert fald, at du ikke går rundt og er bekymret. 

Du er også meget velkommen til at ringe herind til BørneTelefonen på 116 111 - så kan vi snakke med dig. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat