Brev

Hjælp, jeg cutter…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Hvor er det flot, at du har haft overskud til at skrive om hjælp. Jeg kan godt forstå, at du søger hjælp med den historie, du fortæller om dit liv. 

Først vil jeg sige, at det varmer mit hjerte, at du har en god ven og er glad for dit teater. Det er ting, som er små lyspunkter i det, som er svært for dig lige nu.

Øv, at du ikke har haft glæde af den hjælp, du har fået….. hvad er det mon for en hjælp, og hvor længe har det stået på? Jeg ved fra andre unge, der har fået hjælp, at det ikke er altid er første gang, man får hjælp, at det hjælper, og det kan være, at det er fordi, man ikke har det godt med hjælperen. Er det måske det, som du har oplevet? Jeg håber, du holder fast i dit mod og beder om en anden form for hjælp, da det, du har fået, ikke har hjulpet dig.

Jeg tænker også, at når man har så lang en historie som dig, vil det også tage lidt tid, før man helt kan smile til det hele, som din mor opfordrer dig til.

Det er super vigtigt, at du får en voksen ind i dit liv til at hjælpe dig med at få lagt en plan for, hvordan du kan få det bedre og få styr på nogle af de ting, du har oplevet i dit korte liv. Det er ikke i orden, at du skal være alene med alle dine tanker. Kender du en voksen, du har tillid til; din vens forældre, en lærer på din skole eller måske din teaterlærer. Jeg ved godt, at det kan være svært at bede om hjælp og få fortalt sin historie, men jeg håber, du holder fast i dit mod til at få hjælp, for det fortjener du så meget.

Du beskriver rigtigt godt, hvad det er der sker i dig, når du gør skade på dig selv. Alle de dårlige tinge du har indeni dig vil ud, og så kommer de ud på en dum måde ved, at du skærer i dig selv. Det er desværre ikke noget, som stopper af sig selv. Det skal du have hjælp til at få stoppet. Kunne du næste gang, du fik lyst til at skære i dig selv, skrive det du føler ned i en lille bog, så det kommer ud af dit hoved, og så kan du bruge nogle af de ting, du skriver ned som en støtte, når du skal snakke med de voksne, der skal hjælpe dig.

Åh jeg ved godt, at der stadig ligger noget arbejde til dig. Jeg ville ønske, jeg kunne fjerne alle dine problemer, og viske din tavle ren, men jeg håber, du holder fast og får bedt om hjælp.

De bedste hilsener BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

LMS

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat