Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig alene i min familie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Hvor er du altså bare god til at sætte ord på dine oplevelser og følelser! Du har virkelig skrevet et fint brev, hvor du meget flot fortæller, hvordan du har det hjemme hos dig.

Når jeg læser dit brev, får jeg faktisk lidt en fornemmelse af, at du føler dig usynlig. Måske føler du dig lidt ligesom en sky. En sky alle kigger igennem, men ingen kigger på. Ved siden af står din søster som en stor, klar og strålende sol. Alle ser hende. Alle kigger på hende. Alle lytter til hende. Men alle glemmer at kigge på og lytte til skyen. Kan det mon være sådan, du har det?

Som jeg forstår dit brev, så føler du dig faktisk lidt holdt udenfor i din familie? Vi har alle brug for at være en del af et fællesskab! Familien er et rigtig vigtigt fællesskab, fordi vi her skal føle os trygge og afslappede. Hvis du føler dig udenfor i din familie, kan jeg godt forstå, hvis du er ked af det.

Det er rigtig godt, at du har nogle venner, som du snakker med om disse ting! Men det er også rigtig vigtigt at have en voksen, du kan snakke med. Er der mon en voksen, du føler dig tryg ved at tale med? Det kan være en moster, onkel, lærer, bedsteforældre eller måske en venindes mor? Måske kan det være rart at snakke med en, som også kender din mor eller far?

Jeg kan forstå på dit brev, at du har snakket med dine forældre om det. Det er virkelig flot og modigt, at du har taget denne snak! Det er et skridt i den rigtige retning. Godt gået! Du fortæller dog, at dine forældre ikke gør noget. Måske har de ikke forstået, hvor dårligt du egentlig har det? Eller også ved de ikke, hvordan de kan hjælpe dig eller ændre på de ting de gør, selvom du har sagt fra?

Når man spørger forældre, hvad det vigtigste er for dem, så svarer de meget ofte deres børn. Kan det tænkes, at dine forældre elsker dig højt, men at de ikke får vist dig det? Hvordan mon dine forældre ville reagere, hvis de læste dette brev, du har skrevet? Jeg kender hverken dig eller dine forældre, men jeg tror, at alle forældre vil blive kede af at finde ud af, at deres barn føler sig holdt udenfor i familien.

Måske du kan overveje at vise dine forældre dette brev, du har skrevet herind til BørneTelefonen. På den måde kan de høre, hvor svært du har det. Du kan fortælle dem, at du er så ked af det, at du faktisk har skrevet til BørneTelefonen. Måske kan det hjælpe dem til at forstå, hvor ked af det, du er?

Hvis dine forældre ikke ved, hvordan de kan hjælpe dig og familien, så har du og din familie faktisk ret til at få noget hjælp. Måske kan du og dine forældre sammen snakke om, hvilken hjælp I kan få? I kan f.eks. prøve at ringe til “Åben Anonym Rådgivning” hos kommunen. Her kan kommunen fortælle, hvordan de kan hjælpe jer. Det kan være gratis familierådgivning.

Det er simpelthen så flot, at du både har snakket med dine forældre, dine venner og har skrevet herind til BørneTelefonen. Det viser mig, at du gerne vil have det bedre. Du ønsker at få det bedre, og det fortjener du i høj grad også! Selvom jeg ikke kender dig, så er du i mine øjne en sol. Du fortjener at stråle og skinne. Du fortjener at blive set og lyttet til.

Jeg ønsker dig alt det bedste og håber, at du og din familie får en rigtig god snak!

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat