Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole, men ikke råd?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Hvor er det skønt, at du har et ønske om at komme på efterskole. Mange andre unge fortæller, at det har været det bedste år af deres liv og selvfølgelig skal du kæmpe for at finde ud af om det kan lade sig gøre. Du har ret i, at det er meget dyrt at komme på efterskole, og at det derfor desværre ikke er alle unge, der har mulighed for det.

Jeg synes, at du skal tale med skolens uu-vejleder om dine muligheder. Det kan være han eller hun har kendskab til nogle regler eller metoder, der kan muliggøre din drøm.

For eksempel ved jeg, at nogle efterskoler giver ekstra nedsat kontingent så unge mennesker fra familier med lille økonomi også kan komme afsted. Du kan også sammen med dine forældre kontakte jeres kommune og høre jeres sagsbehandler om han eller hun kan hjælpe jer. Du og dine forældre kan også kigge på www.efterskole.dk Her kan du finde de forskellige efterskoler og der er mulighed for at taste dine forældres indkomst ind og se, hvad det vil koste for jer. 

Endelig tænker jeg, at det er vigtigt, at dine forældre ved hvor brændende dit ønske er og prøv eventuelt sammen at ringe til de forskellige efterskoler, du finder interessante. Måske kan det være, at der sidder en forstander som kender en måde, hvordan det kan lykkes.

En ting mere vil være, at du kan søge et fritidsjob, så du har mulighed for også at spare op til at komme på efterskole - vil det være en idé for dig?

Jeg håber din drøm går i opfyldelse

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat