Brev

at flytte hjemmefra

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15Tak for dit brev. Det lyder til, at du er i en svær situation. Jeg håber, at jeg med det her svar kan hjælpe dig lidt på vej i en god retning.Det lyder til, at du og din mor er kommet ind i et rigtig svært mønster - og at du er ked af, at det er sådan. Jeg vil gerne rose dig for, at du tænker, at du gerne vil have gjort noget ved den her situation - du skriver ind til BørneBrevkassen, og det er en måde at handle på for at gøre tingene bedre. Det er flot, at du kan handle på det, der er svært.Det lyder til, at det er rigtig ærgerligt, at du ikke er på efterskolen mere - i hvert fald fordi, at du og din mor havde det godt, da du boede på skolen. Nu er du så hjemme igen, og tingene er åbenbart blevet, som de var før med dig og din mor. Jeg tænker på, om du og din mor har talt sammen om, at du er ked af, det går så skævt mellem jer? Måske ved hun godt, at du tænker på det - måske er hun ikke helt klar over det?Under alle omstændigheder, så tænker jeg, at det måske kunne være godt at tage en snak med din mor om, hvordan du har det med jeres forhold. Det kan være, at du har overvejet det, og du ikke synes, det lyder som en god idé, men så kan det være, at du kunne prøve at starte samtalen på en lidt anderledes måde. Du kunne for eksempel prøve at skrive et brev til hende, som en start, hvor du beskriver noget af det, der er svært, og så kunne I tage samtalen derfra.Du kunne også spørge hende, om I kunne lave en aftale om at gå en tur sammen en dag, bare jer to og prøve at åbne op for det, du tænker på i forhold til din mor. Det kan være, at du nu tænker, at det har du slet ikke lyst til. Måske vil du helst bruge så lidt tid sammen med din mor, som muligt. Men grunden til, at jeg foreslår, at I gør noget sammen og taler om tingene er, at sådan nogle problemer kan blive større af, at man prøver at undgå hinanden og undgå at tale om problemet. Dét, at din mor læser dine beskeder, som selvfølgelig ikke er rart, er måske et tegn på, at hun gerne vil indvies i dit liv - hun vil måske gerne vide, hvad du går og laver, og hvad du tænker på.Så selvom du måske føler, at du er vred på hende, så tror jeg, at du kunne få noget godt ud af at prøve at lægge irritationen eller vreden på hylden for en stund og se, om hun ville have en bedre tilgang til dig, hvis du viser hende, at du gerne vil have en samtale med hende og lytte til, hvad hun siger.Det er ikke i orden, at hun læser dine beskeder - og det ville være fint, hvis du kunne sige det til hende, så du viser hende, at hun overskrider en grænse, når hun læser dine private beskeder.

I forhold til at flytte hjemmefra, så kan man ikke vælge at flytte hjemmefra, når man er under 18, som du er. Så hvis det ikke er en mulighed, og når det er sådan, at du skal bo derhjemme, så ville det måske være værd at prøve at tale med din mor om, hvordan du har det med hende?

Det kan også være, at du og din mor kan få noget familierådgivning fra den kommune, som du bor i. Det kan du prøve at undersøge på kommunens hjemmeside, hvis du nu ikke oplever, at det hjælper at tale med din mor. 

Jeg håber, at I kan få talt lidt om tingene og at det vil hjælpe, - og at du kan få sagt, at du gerne vil have dine grænser respekteret. Ellers er du meget velkommen til at kontakte os igen. Enten her i BørneBrevkassen eller så kan du ringe, sms´e eller chatte med BørneTelefonen.De bedste hilsener  BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat