Brev

Ved ikke om jeg bliver holdt udenfor?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år.
Jeg kan godt forstå, du føler dig holdt udenfor, når du ikke er inviteret til den gruppe, hvor der foregår alt muligt sjovt.

Jeg tænker på, at du skriver, at du har det fint med dine venner og snakker fint med dem. Har du mon prøvet at snakke med dem om, hvorfor du ikke er inviteret? Måske kunne de så give dig en forklaring på det, det kan også være, at de bare har glemt det.
Jeg tænker også på, om der mon er andre, der ligesom dig heller ikke er med i den messenger gruppe?

Forhåbentlig er det bare en fejl eller forglemmelse, men hvis du får en fornemmelse af, at der ligger noget andet bag, så tænker jeg, at du bør tale med en lærer eller dine forældre om det. For det sker desværre ofte, at de voksne ikke helt kan følge med i alt det, der foregår online, og så er man nødt til at vise dem det eller fortælle dem det. For det kan godt være nødvendigt, at de voksne træder til og hjælper, så man ikke selv står med ansvaret for at løse det hele.

Venlig hilsen BørneTelefonen
 

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat