Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Videoer af mig

Jeg har lige lagt mærke til at der nogle videoer af mig på TikTok og YouTube..

jeg har prøvet at anmelde det og alt muligt. Men jeg kan ikke få videoen ned. Det har påvirket mit selvværd. Og Personen som har lagt det op kender ikke koden fordi det var lang tid siden.

Lige nu er fuldstændig håbløs og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14 årige

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver, for det er en rigtig dum situation, som det kan være svært at stå med alene. Du har ret til at få filmene slettet.

Du har gjort det helt rigtige ved at kontakte den person, der har lagt filmen op, for at få ham eller hende til at slette det. Det er også helt rigtigt at anmelde filmen, så du gør opmærksom på, at de ikke skal være der. Nogen gange kan det tage lidt tid før din anmeldelse går igennem, har du tjekket om filmen stadig ligger på nettet?

På nettet kan personen, der har lagt filmen op, finde en vejledning til, hvordan man logger ind i en gammel konto på YouTube og TikTok eller får et nyt password, så man kan logge ind. På de måde kan man enten slette videoen eller hele sin konto.

Måske har du allerede gjort det, men ellers synes jeg, at du skal tale med dine forældre om det. Måske kan de tale med hans eller hendes forældre om at få videoen slettet. Hvis videoen ikke bliver slettet kan det være nødvendigt, at dine forældre tager kontakt til datatilsynet, som kan hjælpe jer.

Jeg ved, at andre unge har fået virkelig hjælpsomme og støttende samtaler her: SletDet  Du kan også se slettevejledninger på deres side.

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig og at filmene snart er væk fra nettet. Du har gjort det helt rigtige.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat