Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Præget af ensomhed.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Hvor er det godt, at du allerede har talt med din mor om, hvordan du har det. Din familie og din lærer er kommet med forskellige forslag til, hvordan situationen kan ændres – men det er desværre ikke blevet bedre. Det er ikke rart, når man føler sig ignoreret af klassen eller er på værelset for sig selv efter skole, når man har lyst til at være sammen med nogen. Du fortjener at få hjælp til at få det ændret.

En start kan være at begynde at fortælle med dine forældre, hvordan du faktisk har det. Når din mor spørger dig, hvordan din dag har været, skal du være ærlig. For hvis ikke du fortæller, hvordan du har det, tror dine forældre måske, at du har det fint. 

Det er også vigtigt, at du får talt med din lærer igen. Du kan sige, at du ikke oplever, at det har ændret sig i klassen. Og at du føler dig ensom. Det kan måske være lidt svært at tage den snak alene med din lærer. Derfor kunne du overveje at vise din lærer dit brev og mit svar. Det kunne også være, at din mor eller far vil kunne tale med læreren? Det er din lærers opgave, at hjælpe dig med at komme ind i fællesskabet i klassen. Tit skal der ikke så meget til – blot at læreren er opmærksom på, at eleverne lærer hinanden bedre at kende på kryds og tværs. Der opstår nemlig nemt nogle ”grupper” i klassen – som kan være svære at bryde, hvis ikke læreren hjælper til. 

Du skriver, at det ikke siger dig noget at gå til det fritidstilbud, din lærer fandt til dig. Måske kunne du i stedet starte til noget sport eller kreativt efter skole? Nogle gange kan det være rart at lave noget uden for skolen, hvor man mødes om noget, man har til fælles. Her vil du også kunne lære nye at kende, som du kan blive venner med. Nogle gange kan det også være rart at ses med nogle, som man ikke går i skole med. Hvis du skulle starte til noget, hvad skulle det så være?

Du beskriver på en fin måde, hvad du sætter pris på i et venskab, og det lyder til, at dig og E har et tæt bånd. Det kan tage tid at opbygge nye venskaber. Men et skridt på vejen er, at vise de andre at man gerne vil dem. Derfor er det godt gjort af dig, at du byder ind i samtalerne med klassekammeraterne. Måske kunne du også spørge den pige, du bedst kan lide, om I skulle lave noget sammen en dag efter skole?

Hvis ikke du får det bedre i din klasse, vil jeg give din mor ret i, at et skoleskifte kan være en mulighed. Det synes  jeg derfor også, du skal tage en snak med din mor om.

Mange tanker og knus fra BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat