Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak fordi du skriver her ind til BørneTelefonen og fortæller om hvordan du har det.

Det fortæller mig nemlig, at du synes at det betyder noget hvordan du har det og at du ønsker at gøre noget ved det. Det er SÅ sejt.

Mon ikke du er lidt stolt af dig selv, at du har gjort det?

Det lyder slet ikke rart at dine veninder ikke lytter til dig og som du skriver. Og laver aftaler uden dig.

Av, hvor må det bare gøre ondt. Sådan vil du selvfølgelig ikke have det med dem, for du synes jo også at de er virkelig søde.  Di fortæller også, at I hygger jer når I er sammen.

Måske er det en god ide at tale med dem om det når I sidder og hygger sammen. Måske du kan fortælle dem, at du godt kunne tænke dig, at de huskede at spørge dig, inden de laver aftaler og at de også lytter til dig når I har fælles samtaler.

Måske har de slet ikke opdaget, at de ikke lytter til dig, fordi de er så optaget af det de snakker om?

Hvis du fortæller det, kan det måske også hjælpe jer til at blive endnu bedre veninder.

Hvis du synes det svært at tale om med dem, kan du måske tage fat i en anden voksen på skolen, som vil kunne hjælpe dig? En lærer eller en pædagog, som du er tryg ved at snakke om det med?

Jeg kan i hvert fald godt forstå, hvis det gør dig ked af det. Derfor er det også vigtigt, at du får hjælp så du kan blive glad igen.

Måske kan du også spørge dine forældre om hvad de mon tænker kunne hjælpe? De kender dig måske rigtigt godt og ved noget om, hvordan du er god til at få tingene sagt. Ligesom du har været god til at få det skrevet her til mig.

Jeg deler denne side om venner med dig. Her kan du finde gode råd og videoer, som måske kan hjælpe dig.

Måske kan du også få flere ideer ved at læse om hvad andre børn har skrevet, til BørneTelefonen, om venskaber og de svar de har fået. Det kan du finde lige her.

Du kan også altid ringe og få råd af en voksen på BørneTelefonen på nummeret 116111

Jeg håber, du nu har fået lidt hjælp til at kunne få nogle gode snakke med dine veninder, om hvordan I kan blive endnu bedre veninder.

Og igen, mange tak for dit brev. Lige her vidste du godt hvad du skulle gøre.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat