Brev

Overset

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Tak for dit brev. Du beskriver rigtigt flot, hvordan det er, når ens far finder en anden. Alle de følelser du har, deler du med rigtig mange andre, der har oplevet det samme.

Det er dejligt, at du godt kan lide din fars kæreste. Men det er ikke rart at føle sig overset og blive beskyldt for at være fornærmet. Det er super flot, at du har forsøgt at snakke med din far, men øv at han ikke tager dig alvorligt! Jeg tænker, at du skal forsøge at snakke med din far igen. Nogle gange skal man sige tingene flere gange, før ens forældre helt forstår, at der er et problem. Måske skal du vælge en dag, hvor I IKKE har skændtes, og hvor der er god stemning. Så er det tit lettere at snakke om det, der er svært.

Det kunne måske også være en hjælp for dig at skrive det til din far i et brev. Det kan nemlig være en god start på en snak. 

Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116111 og få en snak – også hvis det stadig ikke hjælper at tale med din far. 

De Bedste hilsner fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat