Gratis

anonymt

24/7

Brev

Mit liv er ikke længere end dans på røde roser, men torne.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære .......

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du har hobet så meget op gennem mange år, at du ikke kan rumme mere. Når du fortæller om din baggrund, kan jeg godt forstå, at livet er blevet svært og ensomt. For alle mennesker har brug for nogen, der elsker dem og er der for dem.

Du beskriver også dig selv, som en der tænker meget over tingene. Det fremgår tydeligt af dit brev, og jeg synes, du har en rigtig god forståelse af dig selv. Det er en god start til at komme videre, at du er klar over, hvad der er på spil i dit liv.

Du skriver, at du er vant til at komme videre ved at lukke af for de svære ting og ved at skjule dine ked af det følelser. Du skriver også, at du giver så meget, men får så lidt igen, så jeg tænker, at du er en pige, der gerne hjælper andre, måske for at føle dig værdsat..?  

Alt dette er måder, du har udviklet for at overleve i dit svære liv. De måder har fungeret godt tidligere, men det gør de ikke mere. Det er en helt almindelig udvikling, for på et tidspunkt kan kroppen ikke rumme alle de svære følelser, der er blevet skubbet af vejen.

Du skriver, at du går på PAU, og det lyder som om, det fungerer godt for dig. Det er godt at høre. På PAU´s hjemmeside fremgår det, at de tilbyder støtte og vejledning også i forhold til personlige problemer. Så jeg vil foreslå, at du hurtigst muligt opsøger PAU´s støtte, og fortæller om dit liv, som du har fortalt i brevet hertil. Så kan I måske sammen finde ud af, hvordan du bedst kan blive hjulpet.

Hvis det ikke fungerer tilfredsstillende, vil jeg foreslå, at du ringer til BørneTelefonen på 116 111 eller logger dig ind på UngeChatten. Der kan du snakke videre med en rådgiver, der har god tid til at lytte til dig.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat