Brev

Meningen med livet?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Det lyder som rigtig svært alt det, du har været og også nu går igennem. Det er super godt, at du har skrevet brevet. Jeg vil give dig nogle ideer til, hvad du kan gøre. Jeg håber virkelig, at ideerne vil være brugbare for dig.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at det vigtigste er, at du finder nogen at betro dig til. Jeg får det indtryk, at du er en pige, der virkelig trænger til, at nogen rigtig lytter til dig. Og at du har brug for nogle, der er tæt på dig, som du kan støtte dig til. 

Jeg bliver derfor nysgerrig efter, om din far ved, hvor meget du har brug for ham? Ved han, at du ikke synes, I har det så godt sammen som før. Og at du oplever, at han har for meget om ørerne?

Din far vil sikket gøre alt for, at du kan få det bedre. Og hvis han ved, at du oplever det på den måde, så kan det måske være med til, at han gør noget anderledes, så I kan få mere tid sammen.

Dit brev fortæller på sådan en fin måde, hvordan du har det, og hvad du har brug for. Derfor kan du overveje at lade din far læse brevet og måske mit svar. På den måde behøver I ikke tale sammen med fare for, at I kommer op at skændes. 

I alle kommuner er det noget, der hedder anonym rådgivning. Her kan børn, unge og familier få hjælp. Børn kan også komme uden deres forældre. Her kan du fortælle om det, du synes er svært, og de kan fortælle dig, hvad de vil kunne hjælpe med. Det kan fx være at hjælpe med, at du får et bedre forhold til din far, at du kommer til at se din lillebror mere. Eller at din mor og far kan få det bedre med hinanden, så din far også kan se din lillebror. For jeg tænker, det påvirker dig meget, når du oplever konflikt i familien. 

Du kan gå ind på din kommunes hjemmeside. Her kan du læse, hvordan du kan komme i kontakt med den anonyme rådgivning. Hvis du ikke kan finde det, så ring til BørneTelefonen på 116111, så hjælper vi dig. 

Prøv at tænke på, hvilke andre voksne, som du kan have lyst til at tale med. Hvad med en lærer? Det kan fx være den lærer, der før var bekymret for dig. Måske kan han/hun tage nogle samtaler med dig hver uge. Det kan også være en helt anden voksen, som du kender et andet sted fra.

Hvis du bliver indlagt, kan du overveje at vise dit brev til hospitalet. Du ved det sikkert, men når man er ramt af spiseforstyrrelse, så handler det jo ikke kun om ens vægt men også om, at man ikke trives. Derfor kan det være en fordel, hvis de på hospitalet også får hjælp til rigtig at forstå, hvordan du har det. 

Kender du Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade http://www.lmsos.dk/ Her ved de en masse både om spiseforstyrrelser og cutting. Og de har både støttegrupper og en mentorordning, som sikkert kunne hjælpe dig. 

Du skriver, at du savner din lillebror. Det kan jeg godt forstå. Jeg tror også, det ville kunne hjælpe dig meget, hvis der kunne komme en ordning, så I kan ses. Det vil jeg derfor opfordre dig til at tale med din far og mor om. Og måske vil din lærer kunne hjælpe dig med den snak. 

Jeg har nu givet dig nogle ideer til, hvad du kan gøre. De fleste handler om at finde nogen, du kan betro dig til. Jeg har gjort en del ud af, at du kan finde sammen med din far igen. For jeg tror, du bærer rundt på et stort savn efter ham. 

Du fortjener at få det godt. Du kæmper så meget. Og jeg er imponeret over, hvor reflekteret og god du er til at forklare, hvordan du har det. Den evne kan hjælpe dig. Fortæl derfor de voksne omkring dig, det du nu har fortalt til mig. 

De kærligste tanker og knus fra BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat