Brev

Er jeg det værd?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Mange tak for dit brev. Jeg kan forstå, at du nu i en længere periode har haft det rigtig svært og ikke følt du har nogen at gå til, har jeg ret i det? Det lyder dog også til, at der har været enkelte lyspunkter, du nævner blandt andet dine gode venner i 9.klasse og din veninde/kæreste i 10.klasse. Jeg ved ikke hvad du selv tænker om det, men for mig fortæller det også, at du selv er en rigtig god ven, ellers ville de jo ikke ha været dine venner så længe.

Du skriver, at du har forsøgt at kontakte dine 9. klasses venner efterfølgende, men at de blot ignorerer dig. Hvad er det der får dig til, at tro at de ignorerer dig? Kunne det måske være, at de ligesom du var startet op i en helt ny klasse med nye mennesker og at de derfor prioriterede at snakke med de nye mennesker istedet? Måske det slet ikke har noget med dig, at gøre?

Jeg kan godt forstå, at du er rigtig ked af at have mistet både din veninde og kæreste på en og samme tid. Det er virkelig hårdt, især fordi det ofte er sådan at når man er nyforelsket, så er man hinandens ét og alt og det kan derfor virke enormt tomt, når personen pludselig forsvinder ud af ens liv. Til gengæld vil jeg sige; "Hvor er du sej", det er ikke alle der har styrke nok til, at sige fra overfor én man holder rigtig meget af. Jeg kender ikke pigen og ved ikke hvilke motiver hun har for, at skrive til dig, men hvis det er som du omtaler, så synes jeg virkelig det er flot, at du kan sige fra. Du skal selvfølgelig ikke nøjes med, at være en reserveven, heller ikke selvom at det nu efterfølgende er hårdt. 

Når man har det rigtig svært som du, er det enormt vigtigt, at man har nogen at kunne snakke med. Har du mon overvejet, at snakke med din far eller mor, en onkel eller måske en fætter om de her ting?  Det kunne også være, at det kunne være en hjælp at vise dem, det her brev?

Jeg vil også foreslå, at du kontakter LMS, www.lmsselvskade.dk, som er en rådgivning for unge med bl.a. selvskadende adfærd. De har flere muligheder, blandt andet anonym telefonisk rådgivning, chat og støttegrupper. De kan måske hjælpe dig til, at finde andre og mere hensigtmæssige strategier i tilfælde af, at du bliver overmandet af svære følelser.

Venner er betydningsfulde og måske du kunne overveje, at starte til en eller anden sporstgren, hvor du kunne møde nogle nye venner. Det kan også være en klub, hvor de har samme interesser som dig, måske musik?

Håber du kunne bruge mine råd. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke.

Mange hilsner BørneTelefonen 

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat