Brev

Dårlig trivsel og klasseskift

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej B.

Hvor er det godt du skriver herind til BørneTelefonen, da vi rigtig gerne vil hjælpe dig.

Du skriver, at du gerne vil skifte klasse, da du ikke føler du har nogle at være sammen med og dem du har det sjovt med, går i en anden klasse.

Du skriver også, at du har talt med dine lærere om det og du har derfor vist, at du er god til at få sat ord på dine tanker om det. Det tænker jeg er en stor styrke du kan bruge, da jeg synes du skal tale med flere voksne. Jeg kommer derfor til at tænke på, om du har talt med dine forældre og en studievejleder.

På nogle gymnasier er der tilknyttet en elevcoach, som følger dig og kan hjælpe dig med de ting, der kan opstå, du ikke selv kan finde hjælp til. Du nævner ikke hvilke gymnasium, du går på, men jeg synes du skal undersøge denne mulighed.

Når man går på gymnasiet kan man godt skifte klasse, også inde i et skoleår, men det er skolen der skal vurdere, om det er en god idé og hvornår på året, det er en god idé, at gøre det på.  Jeg synes du derfor skal fortælle dine forældre eller en anden voksen, du er tryg ved, hvilke tanker, du har, og så kan I sammen kontakte skolen. De fleste skoler lytter gerne til elevernes behov både fagligt og socialt.

Du spørger, om vi kan hjælpe med et klasseskift og det kan vi desværre ikke, men du er altid velkommen til, at kontakte en rådgiver hos BørneTelefonen og få svar på de spørgsmål, du har.

Deres telefonnummer er 116111 og du kan ringe eller chatte helt anonymt.

Jeg håber du kan bruge mine svar.

Venlig hilsen fra BørneTelefonen.

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat