Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13,

Tak for dit brev til brevkassen.

Du skriver til os om ensomhed. Det er en stor og tung følelse, der kan vise sig på mange måder. Jeg kan læse, at du sjældent er sammen med andre unge for tiden. Du skriver også, følelsen af ensomhed kan fylde så meget hos dig, at du ikke har lyst til at vågne op til en ny dag, der føles uoverskuelig.

For tiden kan de allerfleste børn og unge jo ikke komme på deres skole eller i deres institution. Måske er der i dit tilfælde også en anden grund end virus? Det er lidt svært at vide ud fra dit brev…. Uanset hvad, så føles det ensomt at side hjemme mange timer hver dag.

Når man sidder hjemme så meget hjemme, som du gør, så kan tankerne og ensomheden vokse sig endnu større. Jeg kan se, at du har flyttet skole for nyligt, og at du frygter, at det ikke vil gå godt på din nye skole.

Jeg kan se, du har været modig nok til at tale med dine forældre. Men jeg læser også dit brev som, at de ikke helt får givet dig den hjælp, du har brug for. Lige nu føler du nemlig slet ikke, at det hele ‘nok skal gå’. 

Jeg vil foreslå dig at tale med en anden person end din mor eller far. En person, du tænker, vil lytte alvorligt til dig. Det kan både være en, du allerede kender, eller en, som du ikke har talt med før. Det er vigtigt, du forsøger at sige det højt til en, der kan hjælpe dig, så du kan få hjælp til at få det bedre. Det kunne fx. være en lærer i skolen.

Det er vigtigt, at lærerne på din nye skole ved, at du har brug for lidt opmærksomhed og ekstra hjælp til at komme godt i gang på din nye skole – når den åbner igen på et tidspunkt. Måske skal din mor og far tale lidt nærmere med din nye klasselærer om, hvordan det går i skolen? De kunne holde et lille møde over telefonen, om mulighederne for at hjælpe dig. Og de kunne tale om, hvordan du kommer bedst igennem perioden hjemme.

Det kan være, at andre omkring dig ikke er klar over, hvordan du har det indeni, hvis du plejer at skjule det. Hvis det er svært for dig at sige ansigt-til-ansigt, kan du også bruge vores guide til at skrive et brev her.

Selvom følelsen af ensomhed er ubehagelig, så er det en følelse, som kan gå over igen. Der er ikke noget galt med dig, tværtimod er det almindeligt at føle sig ensom og alene i perioder. Især hvis du både er ny elev på en skole og – ligesom alle andre – ramt af skolelukningerne for tiden. 

For nogle kan det også hjælpe at skrive alle de negative tanker ned i en slags notesbog eller dagbog.  Du kan få hjælp til at sætte ord på det hele ved at bruge siden her.

Jeg håber, mit svar har sat lidt tanker i gang hos dig til, hvordan du kan hjælpe dig selv med følelsen af ensomhed. Måske har du brug for en snak med en af vores rådgivere? Vi sidder klar på telefon 116111 og vil rigtig gerne lytte til dig. Du kan også sms og chatte med os.

Mange varme hilsner

Børnetelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat