Brev

Ensom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige, der går i gymnasiet

Tak for dit meget flotte, beskrivende brev omkring, hvordan du har det. Jeg kan godt læse, du ikke har det godt lige nu, men tænker at det er flot, at du har haft overskud til at skrive til os.

Du spørger, om det kan være en depression. Det ved jeg ikke, om det er, men hvis det er en tanke, der bekymrer dig, så synes jeg, du skal gå til din læge og snakke med ham eller hende om det. Lægen vil i samtalen kunne stille dig en masse spørgsmål til dit liv og vil kunne vejlede dig. 

Det er ikke ualmindeligt at man i perioder er trist, især ikke, hvis man føler sig ensom, og det behøver ikke være tegn på en depression. Jeg ved, du deler de følelser med mange andre unge på din alder, som også har et liv, som ikke skulle gøre dem triste, når de selv kigger ind i det, men alligevel føler de en tristhed.

Jeg tænker, det er, som du selv skriver, en rigtig god idé at få alle dine tanker ud af dit hoved. Du kan måske skrive dem ned i en lille bog? For nogle kan det lette lidt. En anden ting der kan hjælpe, når man bliver ramt af tristhed, kan være dyrke motion, løbe en tur, cykle en tur eller hvis der er anden sport, du godt kan lide. Mon du kunne finde overskud til det?

Måske kunne det også være en hjælp for dig at ringe til din veninde, når du bliver trist. Jeg ved godt, at det er det sværeste tidspunkt at være social, men tit handler det om at komme væk fra sine tanker og få en anden god forstyrrelse ind.

Du skriver, at du har en dejlig familie. Det er godt at læse. Kunne det tænkes, du kunne snakke med dem om dine følelser, så de kan blive en støtte for dig? Det er vigtigt, du lige nu får noget hjælp til at komme væk fra din tristhed. Det er ikke rimeligt, at du skal være alene om det. Tit hjælper det også at få sagt tingene høj til en voksen, som kan hjælpe med at tage ansvar for dig.

Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116 111 eller logge på UngeChatten og, hvor der sidder voksne klar til at snakke/ skrive med dig.

Kærlig hilsen Børnebrevkassen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat