Brev

Dårligt klassesammenhold

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige i 2.g

Jeg kan virkelig godt forstå, at du savner et godt klassefælleskab. Efter du har gået på efterskole og oplevet et rigtig godt fælleskab, ved du jo, hvordan det kan være. Jeg har hørt om mange, der  som dig oplever et godt sammehold på en efterskole, hvor man jo samtidig også bor og har mange timer sammen. Og du har været heldig at opleve netop sådan et sundt fællesskab på din efterskole.

Det er sjældent et lige så stærk socialt fællesskab på et gymnasium, hvor man ikke er lige så afhængig af hinanden og har hver sine interesser, når man får fri og kommer hjem til sig selv. Det lyder til, at du er et socialt menneske, som elsker gode venskaber omkring dig, og at efterskolelivet har givet dig smag for netop det.

Det kan jeg godt forstå, og det er også virkelig dejligt, når det kan lade sig gøre. Gid at du nærmer dig mere det, når du efter sommerferien skal i 3.g.

Du nævner, at du har 3 gode veninder i klassen, som du snakker godt med, eller de andre du snakker med fra de andre klasser. Måske kan du fortælle dem om, hvordan du har det og høre, om nogen af dem har det på samme måde som dig?

Nogle mennesker er mere introverte og trives måske bedre i mindre grupper. Det kan også være, at dem du mest er sammen med, mere er dér. Og det er jo også helt ok og kan være hyggeligt og trygt. Men jeg fornemmer, at du mere savner, at der er flere samlet, at der sker lidt mere, og at der er flere fester.

Måske er det en mulighed at “party-crashe” nogle af de andre fester, der bliver arrangeret, selvom det er i nogle af de andre klasser? Måske kan din “billet” til at komme ind i andre private fester være at komme sammen med en af de andre venner, du har fra de andre klasser. Eller måske komme med din kæreste til nogle af hans fester?

Jeg kan godt forstå, at du ikke har overskud til selv at tage initiativ til at holde fester, da der sikkert er meget at se til i 2.g, og det er ret krævende selv at arrangere en privat fest. Er det en mulighed at høre, om der er flere i din klasse, der kunne have lyst til, at I lavede et festudvalg og hjalp hinanden med at arrangere noget? Måske kan du spørge din lærer, om der er mulighed for at bruge lidt af en time en dag, så alle dine klassekammerater er der og måske i timen kunne have overskud til at starte en planlægning?

Hvis ikke det rigtig kan lykkes at få gang i de andre i din klasse, kan det måske være en mulighed for dig at finde dine sociale fællesskaber udenfor dit gymnasium? Måske kan du gå til et eller andet (eller gør det måske allerede?) med nogen på din alder, som måske også har lyst til at feste eller lave noget sammen?

Din følelse af jalousi er helt forståelig. Det må være hårdt at se på, at din kæreste har sådanne  fællesskaber på sit gymnasium, som du selv drømmer om. Og når du så går i en weekend ikke og rigtig laver noget, mens han måske har været til en privatfest, så kommer det tæt på, og jeg kan godt forstå at du bliver misundelig, og at det kan forstærke din følelse af ensomhed. Det er bestemt ikke en rar følelse.

Har du mon fortalt ham, hvordan du har det med det? Jeg ved jo ikke, hvordan din kæreste ville tage imod, at du er åben om dine følelser af misundelse for de fællesskaber han er i, og at det får dig til at føle dig ensom, men jeg tænker, at hvis han ved, hvordan du har det, så er du måske et skridt videre i at tackle det overfor ham. Det kan også være, at det er bedre at starte snakken med en af de gode veninder, du allerede snakker godt med?

Jeg håber, du kan få taget lidt hul på at snakke om din følelse af ensomhed og ønske om, at fællesskabet i din gymnasieklasse kunne være bedre, og måske er du heldig, at tingene bliver lidt bedre på dit sidste gymnasieår.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat